«Άλλη ομάδα ήμασταν στην προετοιμασία»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 19:55
«Άλλη ομάδα ήμασταν στην προετοιμασία»
Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσιάζει η Τουρκία στο Ευρωμπάσκετ είναι ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της προσεχούς αντιπάλου της Ελλάδας τόνισε για το παιχνίδι που ακολουθεί: «όταν παίζεις με την Ελλάδα είναι σα να μη ξέρεις από που θα πεταχτεί το φίδι να σε δαγκώσει».

«Ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση. Ίσως δεν μας βόλευαν οι ομάδες που παίξαμε. Ήταν πιο κοντές από εμάς, βρέθηκαν σε καταπληκτική ημέρα, ειδικά οι Ιταλοί, αλλά κι εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Άλλη ομάδα ήμασταν στην προετοιμασία και άλλη αυτές τις δυο πρώτες ημέρες στο Ευρωμπάσκετ», είπε αρχικά ο 66άχρονος προπονητής της Τουρκίας και συνέχισε:

«Θα έλεγα να περιμένετε να παίξουμε καλύτερα. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, το ξέρουμε, άρα πρέπει να δείξουμε ότι παραμένουμε μια ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες. Αν νικήσουμε ξαναμπαίνουμε στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα δυνατό αντίπαλο. Μια ομάδα γεμάτη ποιότητα και ταλέντο. Ίσως να μας ταιριάζει περισσότερο η Ελλάδα με τα ψηλά κορμιά. Δεν ξέρω, θα το δούμε στο γήπεδο».

Ο Αντρέα Τρινκιέρι νωρίτερα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τάνιεβιτς και ο προπονητής της Τουρκίας είπε: «Τον ευχαριστώ και να ξέρετε ότι τον σέβομαι απόλυτα. Τον παρακολουθώ και θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος ιταλός προπονητής. Δεν θα ήθελα βρίσκεται στον πάγκο της Ελλάδας στο αυριανό παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι κοπλιμέντο, αλλά η αλήθεια».

Για την απουσία του Σπανούλη, ο Τάνιεβιτς σχολίασε: «Ακόμη δεν το ξέρω με σιγουριά. Ότι θα λείψει δηλαδή. Παρόλα αυτά σας θυμίζω ότι από την Ιταλία έλειπαν ο Μπαρνιάνι και ο Γκαλινάρι κι όμως χάσαμε. Ο Σπανούλης είναι καταπληκτικός παίκτης. Αλλά η Ελλάδα είναι έξοχη ομάδα, έχει πολλούς καλούς παίκτες, πολλές λύσεις. Όταν παίζεις μαζί της είναι σα να μη ξέρεις από που θα πεταχτεί το φίδι να σε δαγκώσει».

Με τη σειρά του μίλησε ο Χέντο Τούρκογλου: «Ναι, είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Να δούμε αν θα συνεχίσουμε στο τουρνουά, ή θα φύγουμε πριν από την ώρα μας. Δεν ξέρω τι μας συνέβη και παίξαμε έτσι στα δυο πρώτα παιχνίδια. Πραγματικά είναι ανεξήγητο. Δεν μας βγήκε τίποτε, οι αντίπαλοι ήταν εξαιρετικοί, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα, γιατί πριν από το τουρνουά αισθανόμασταν καλά».

Για τον Σπανούλη, είπε: «Είναι, βέβαια, ο MVP άρα μιλάμε για ένα μεγάλο παίκτη. Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, κάποιοι παίκτες θα πάρουν περισσότερο χρόνο και είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να το το αναπληρώσουν. Αυτό, που θέλω εγώ και οι συμπαίκτες μου είναι να ξεχάσουμε τι έγινε τις δυο μέρες που πέρασαν και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 19:59