Η Κίνα θα φιλοξενήσει, όπως αναμενόταν άλλωστε (σ.σ.: ήταν η μοναδική υποψήφια) το 2021 το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στη νέα διευρυμένη μορφή του με 24 ομάδες.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η FIFA μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου της στη Σανγκάη, με τον πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο να σημειώνει ότι το σχέδιο θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού στην Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια ιστορική απόφαση για το ποδόσφαιρο, διότι το συμβούλιο της FIFA αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να ορίσει την Κίνα ως χώρα φιλοξενίας του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου για τους συλλόγους», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

«Το νέο (τουρνουά) θα είναι μία διοργάνωση που κάθε άνθρωπος, ο καθένας που αγαπά το ποδόσφαιρο, ανυπομονεί. Είναι το πρώτο πραγματικό και αληθινό Παγκόσμιο Κύπελλο όπου οι καλύτεροι σύλλογοι θα αγωνιστούν ανάμεσα σε Ιούνιο και Ιούλιο».

Η προτελευταία διοργάνωση του τουρνουά με την τρέχουσα μορφή του (με επτά ομάδες) θα αρχίσει στο Κατάρ στις 11 Δεκεμβρίου με τον τελικό να πραγματοποιείται 10 ημέρες αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης