Τέμπας: «Στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει και πάλι η La Liga»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 20:21
Τέμπας: «Στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει και πάλι η La Liga»

Ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τέμπας, ενημέρωσε την Τετάρτη (29/04) την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE), αλλά και τις ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, για το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί από όλες τις πλευρές για την «επιστροφή» στην αγωνιστική δράση από την προσεχή Δευτέρα (04/05).

Ο Τέμπας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Νταβίντ Αγκάνθο, πρόεδρο του σωματείου των παικτών, ο οποίος του ζήτησε να τηρήσει τις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των αγώνων, με τον επικεφαλής της LaLiga να ξεκαθαρίζει πως η διοργανώτρια αρχή έχει αποδεχθεί πλήρως όσα έχει καταγράψει η κυβέρνηση και οι υγειονομικές αρχές στο πρωτόκολλο.

Πρόκειται για τις βασικές αρχές που συμφωνήθηκαν προ ημερών από τον Τέμπας, τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ρουμπιάλες και την επικεφαλής του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου Ιρένε Λοθάνο, οι οποίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο Τέμπας ανέφερε:  «Δεν θα πρέπει να βιαστούμε, αλλά περιμένω ότι στα μέσα Ιουνίου θα μπορέσει να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, έχουμε διορία ως τις 28 Ιουνίου για να το πράξουμε. Νομίζω ότι η απόφαση της Γαλλίας να βάλει τέλος στη σεζόν ήταν βιαστική. Υπάρχει το παράδειγμα της Γερμανίας όπου επανέρχεται η κανονικότητα».

Από την πλευρά της η Ιρένε Λοθάνο τόνισε σήμερα πως «...ο αθλητισμός θα επιστρέψει. Θα γίνει σε σταθερά βήματα και θα σέβεται όλα τα μέτρα που επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας. Όμως ο αθλητισμός θα επανέλθει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος δεν έκρυψε την επιθυμία του να πατήσει και πάλι στο... χορτάρι:

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά, να πατήσω ξανά στο Μπερναμπέου και να φορέσω τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό, αλλά το πιο σημαντικό πρέπει να παραμένει η υγεία όλων. Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές. Η προσωπική γνώμη του καθενός πρέπει να παραμεριστεί και να ακολουθήσει τις οδηγίες για την υγεία».

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο έχει καλέσει εκ νέου αύριο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (LaLiga, ομοσπονδία, AFE), να επανεξετάσουν τις φάσεις επιστροφής στο ποδόσφαιρο, που θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα (04/05) και θα ολοκληρωθούν το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουνίου με τους αγώνες της 28ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, θα διεξαχθούν επτά αγωνιστικές το σαββατοκύριακο και τρεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ώσπου να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες 11 ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 20:32