Καντέρ: «Δεν με κάλεσαν στην εθνική λόγω πολιτικών πεποιθήσεων»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 17:31
Καντέρ: «Δεν με κάλεσαν στην εθνική λόγω πολιτικών πεποιθήσεων»
Σε πολιτικούς λόγους απέδωσε ο Ενές Καντέρ την απουσία του από τα ονόματα των 20 παικτών που κάλεσε στην προετοιμασία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν, ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Ο 23χρονος σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι θάντερ εξαπέλυσε βολές κατά της τουρκικής ομοσπονδίας λέγοντας συγκεκριμένα: «Δεν με κάλεσαν λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων. Εγώ ήμουν έτοιμος να παίξω στην Εθνική. Η εξήγηση που έδωσαν για τη μη κλήση μου δεν ήταν αληθινή. Εδώ και δύο χρόνια έλεγα πως είμαι έτοιμος να παίξω, αλλά δεν με κάλεσαν. Πάντως εξακολουθώ να στηρίζω τους συμπαίκτες μου. Σημασία έχει να πετύχει η Εθνική».

Ο Αταμάν χθες σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει πως ο Καντέρ ήταν ασαφής ως προς την απάντησή του στις προσεγγίσεις που του έγιναν από τον ίδιο τον Ομοσπονδιακό τεχνικό. «Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπεί το τουρκικό μπάσκετ στο ΝΒΑ ο Ενές, αλλά όσον αφορά στην εθνική ομάδα ήθελα να ξεκινήσω την προετοιμασία με παίκτες που θα ήταν σίγουρα διαθέσιμοι.

Απέφυγε να μου δώσει μία οριστική απάντηση στις προσπάθειες προσέγγισης που του έκανα. Γι' αυτό και δεν τον συμπεριλάβαμε φέτος στην εθνική ομάδα.

Εξάλλου, διαθέτουμε βάθος στη συγκεκριμένη θέση με τρεις παίκτες από το ΝΒΑ, τους Φουρκάν Αλντεμίρ, Ερσάν Ιλιάσοβα και Ομέρ Ασίκ, ενώ έχουμε και τους Ογκούζ Σαβάς και Σεμίχ Ερντέν,» είχε πει συγκεκριμένα χθες ο Αταμάν σχετικά με την απουσία του Καντέρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 17:38