Ο Ετόρε Μεσίνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Θοδωρή Παπαλουκά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «sport-express.ru». Ο Ιταλός αναφέρθηκε στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό και τόνισε ότι θα ήθελε τον «Τεό» για βοηθό του.

«Στην αρχή της σεζόν είχα κάποιες αμφιβολίες, για το αν θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Όμως και έτσι όπως τελείωσε τη διοργάνωση η ΤΣΣΚΑ είμαι ευχαριστημένος, καθώς ήταν μεγάλο επίτευγμα. Φυσικά και η ήττα στον ημιτελικό μας άφησε μία πικρή γεύση, όμως είμαι ευχαριστημένος που οι παίκτες μου βρήκαν το σθένος, μετά από μία τέτοια αποτυχία και κατέκτησαν το ρωσικό πρωτάθλημα, αλλά και τη VTB League, η οποία είναι σχεδόν τόσο δύσκολη, όσο το ισπανικό πρωτάθλημα. Επίσης και η πρόκριση επί της Χίμκι στα ημιτελικά ήταν μοναδική. Σε όλη μου την καριέρα έχω προπονήσει μεγάλες ομάδες, με μεγάλους παίκτες, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να προκριθώ με μειονέκτημα έδρας», δήλωσε αρχικά ο Ετόρε Μεσίνα και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απλό. Η πιο δυνατή ομάδα, σωματικά και ψυχολογικά, ήταν ο Ολυμπιακός. Η ελληνική ομάδα έδειξε τρομερή πειθαρχία στην τακτική, αλλά και την ψυχολογία και αυτό γιατί κράτησε τον περσινό κορμό της. Βέβαια, ακόμα πιστεύω πως θα μπορούσαμε και τότε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί τώρα κατάλαβα τι αλλαγές χρειαζόταν να κάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά, όπως συμβαίνει πάντα, μετά καταλαβαίνεις τα λάθη σου».

Για τον Θοδωρή Παπαλουκά, είπε: «Από τον Θοδωρή κανείς δεν περίμενε θαύματα και ειδικά στα 36 του. Ωστόσο, έφερε σταθερότητα τόσο στο παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια. Μετά την κατάκτηση της VTB League αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αλλά δεν νομίζω πως θα μείνει για καιρό εκτός παρκέ. Ίσως για ένα με δύο χρόνια να ξεκουραστεί, αλλά πιστεύω πως θα γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Προσωπικά, θα τον ήθελα για βοηθό μου».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης