Η Νιγηρία έκανε την έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, νικώντας την Πέμπτη με 3-2 την Αυστραλία, η οποία συνδιοργανώνει το τουρνουά με τη Νέα Ζηλανδία.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η αφρικανική ομάδα ισοβαθμεί με τον Καναδά στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Αυστραλία με τρεις και η Ιρλανδία, η οποία είναι στο… μηδέν, έχει ήδη αποκλειστεί. Πλέον, η Αυστραλία χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στον Καναδά την τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «οικοδέσποινες» άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους (45+1΄) με την Έμιλι Βαν Έγκμοντ, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χάρη στο γκολ της Ουτσένα Κανού (45+6΄).

Στη συνέχεια, η Οσινάτσι Οχάλε έβαλε τη Νιγηρία μπροστά στο σκορ στο 65΄ (2-1), ενώ η Ασισάτ Οσοάλα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο αφρικανικό συγκρότημα στο 72΄ (3-1).

Το μόνο που κατάφεραν οι «Matildas» ήταν να μειώσουν στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων με την Αλάνα Κένεντι (3-2), με τη Νιγηρία να πανηγυρίζει τη νίκη στο «Λανγκ Παρκ» του Μπρισμπέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης