Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς αποτελεί ο Ράντι Γουίτμαν. Η ομάδα της πρωτεύουσας δεν κατάφερε να προκριθεί στα φετινά play off του ΝΒΑ, παρά το καλό ρόστερ που διαθέτει και με δεδομένο ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνουν την κίνηση να αποκτήσουν τον Κέβιν Ντουράντ, που είναι γέννημα θρέμα της Ουάσινγκτον, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε πως ήταν ώρα για αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ερνι Γκράνφελντ είπε σχετικά: «Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά μετά το μομέντουμ που είχαμε φτιάξει τις δυο τελευταίες σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς η ασυνέπεια της απόδοσης και της προσπάθειας της ομάδας, κυρίως στην έδρα μας, δεν μας άφησε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας και έτσι αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή προπονητή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ράντι ότι έγινε προπονητής στην ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς. Παρόλα αυτά μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και μας οδήγησε στις επιτυχίες. Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη κυρίως σε προσωπικό επίπεδο και εύχομαι στον Ράντι και στην οικογένεια του τα καλύτερα».

Ο 56χρονος Γουίτμαν ανέλαβε πρώτος προπονητής το 2012 (ήταν βοηθός από το 2009) και σε αυτό το διάστημα είχε ρεκόρ 178-199. Βέβαια τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 η ομάδα είχε ρεκόρ κανονικής περιόδου 44-38 και 46-36 καταφέρνωντας και τις δύο φορές να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας, πορεία που θεωρήθηκε επιτυχημένη.

Ωστόσο το φετινό «πισογύρισμα» και με δεδομένη την επιθυμία για Ντουράντ, ακούγεται έντονα το όνομα του προπονητή της Οκλαχόμα Σίτι μέχρι πέρυσι, Σκοτ Μπρουκς, που φαίνεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τον αστέρα των Θάντερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης