Ο ιδιοκτήτης της Χοφενχάιμ, Ντίτμαρ Χοπ, μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αφού, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, ελπίζει πως «σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού».

Εταιρεία που ανήκει κατά 80% σε αυτόν, η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος του Ιδρύματος Bill and Melinda-Gates, το οποίο, μαζί με το CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Το ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτει μάλιστα πως έγινε προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας του από τις ΗΠΑ ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο, με τον Χοπ να μη συναινεί όμως σε αυτό.

«Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους, αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοπ για τον Τραμπ, με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, να πλέκει το εγκώμιο του για τη στάση του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης