Ο Χάουαρντ συμφωνεί με τον Ίρβινγκ: «Να μην παίξουμε μέχρι να βρεθεί λύση»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 18:09
Ο Χάουαρντ συμφωνεί με τον Ίρβινγκ: «Να μην παίξουμε μέχρι να βρεθεί λύση»

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ συντάχθηκε με τον Κάιρι Ίρβινγκ να απέχουν οι παίκτες από την επανέναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Κι ενώ η Λίγκα έδωσε άδεια στις ομάδες για να κάνουν, μέρα παρά μέρα, τεστ κορονοϊού σε ασυμπτωματικούς, πληθαίνουν οι φωνές από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του ΝΒΑ που τάσσονται υπέρ της αποχής.

Ο σέντερ των Λέικερς έστειλε τη γραπτή δήλωσή του στο "ESPN", στην οποία χαρακτηρίζει ως «μία σπάνια ευκαιρία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ως κοινότητα» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για το μήνυμα κατά του ρατσισμού από τους NBAers, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στις ΗΠΑ και τη μαζική αντίδραση που εκφράστικε με αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

Συγκεκριμένα, ο Ντουάιτ Χάουαρντ αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο ESPN:

«Συμφωνώ με τον Κάιρι (σ.σ. Ίρβινγκ). Το μπάσκετ και η διασκέδαση γενικώς δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή και θα είναι μόνο ένας περισπασμός. Σίγουρα μπορεί να μην αποσπάσει την προσοχή των παικτών, αλλά εμείς έχουμε τους πόρους που η κοινωνία μας δεν έχει.

Ακόμη και ο μικρότερος περισπασμός γι' αυτούς μπορεί να μειώσει την επίδραση που υπάρχει, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ. Ειδικά όπως είναι τώρα το κλίμα.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να κατακτήσω το πρώτου μου πρωτάθλημα, αλλά η ενότητα των δικών μου ανθρώπων θα ήταν μεγαλύτερη από ένα πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ όμορφο για να αφήσω την ευκαιρία να περάσει. Ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε στις οικογένειές μας από αυτή. Αυτή είναι μία σπάνια ευκαιρία πιστεύω, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ως κοινότητα.

Πότε ξανά είχαμε τόσο χρόνο να περάσουμε με τις οικογένειές μας; Από εκεί ξεκινά η ενότητά μας. Στο σπίτι! Με την οικογένεια! Ο ευρωπαϊκός αποικισμός μας στέρησε την πλούσια ιστορία μας και ακόμη δεν έχουμε καθίσει να το συνειδητοποιήσουμε.

Όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν, τόσο περισσότερο μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τους εαυτούς μας. Τα έθνη έρχονται από τις οικογένειες. Οι Αφροαμερικανοί δεν είναι έθνος ή εθνικότητα. Είναι ώρα οι οικογένειές μας να γίνουν τα δικά μας έθνη. Μην παίξουμε μπάσκετ μέχρι να λυθούν τα προβλήματα».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, 18:17