Ποδηλασία: «Καμπάνα» στον Μπαλάν λόγω ντόπινγκ

Ποδηλασία: «Καμπάνα» στον Μπαλάν λόγω ντόπινγκ
Η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας δρόμου, Αλεσάντρο Μπαλάν, τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, λόγω παράβασης των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε μεταγγίσεις αίματος για ντόπινγκ το 2009, όταν ήταν μέλος της ομάδας Lampre.

Οι μεταγγίσεις ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας της Μάντοβα και ο Μπαλάν είναι τιμωρημένος μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2016. Ο Μπαλάν και οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν στη χθεσινή εκδίκαση ότι η μετάγγιση ήταν μέρος μιας θεραπείας όζοντος για ασθένεια.

Στο μεταξύ, η CONI επέβαλε διά βίου αποκλεισμό στον γιατρό Γκουίντο Νιγκρέλι για το ρόλο του στην υπόθεση ντόπινγκ της Lampre, ενώ τιμώρησε με τετραετή αποκλεισμό τον γιατρό Φιορέντσο Εγκέο Μπονάτσι. Επιπλέον, ο Μπαλάν και άλλοι 27 παραπέμπονται σε δίκη στη Μάντοβα για το ντόπινγκ στη Lampre.

Ο Μπαλάν κατέκτησε το 2008 τον παγκόσμιο τίτλο, στη διάρκεια της θητείας του στη Lampre, ενώ το 2010 μεταπήδησε στην ομάδα BMC, της οποίας η διοίκηση τον έθεσε δύο φορές σε αργία, σε σχέση με την έρευνα στη Μάντοβα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 17:00