Η αρχηγός της Ζάμπια, Μπάρμπρα Μπάντα, μετά από τα δύο χατ τρικ που πέτυχε σε ισάριθμους αγώνες της ομάδας της στο Τόκιο, κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει γυναίκα παίκτρια (6) στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου από το εναρκτήριο στην Ατλάντα το 1996.

Η Μπάντα, πήγε στην Ιαπωνία με τη φήμη της κορυφαίας ποδοσφαιρίστριας που ανέδειξε ποτέ η Ζάμπια. Το χατ τρικ της στη συναρπαστική αναμέτρηση (4-4) εναντίον της Κίνας στο δεύτερο ματς της αφρικανικής ομάδας στο Τόκιο, ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά το πρώτο της, στη συντριβή με 10-3 από την φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έξι γκολ μέχρι τώρα, η Μπάντα, που σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στην κινεζική ομάδα, Σανγκάη Σενγκλί, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου που σημείωσε δύο χατ τρικ σε μία διοργάνωση Αγώνων.

Επίσης ισοφάρισε την κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Ολυμπιακού ποδοσφαίρου, Κριστίν Σινκλέρ (Καναδάς), η οποία είχε σημειώσει 6 γκολ το 2012 στους Αγώνες του Λονδίνου.

Η Αφρικανή επιθετικός, η οποία είναι μόλις 21 ετών, βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών του Τόκιο 2020 και θέτει, πλέον, ως στόχο ν΄ αναδειχθεί και η κορυφαία σκόρερ του τουρνουά που διεξάγεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδιώκεται» από την Ολλανδή, Βιβιάν Μιεντέμα, η οποία μέχρι τώρα έχει πετύχει 4 τέρματα, όλα στο εναρκτήριο ματς με τη Ζάμπια και την Κινέζα, Βάνγκ Σουάνγκ, που επίσης «μετρά» τέσσερα τέρματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης