Τη λύση της συνεργασίας της με τον Φάμπιο Γκρόσο ανακοίνωσε την Πέμπτη την Λιόν. Ο Ιταλός τεχνικός πρόλαβε να κοουτσάρει τον γαλλικό σύλλογο σε 7 ματς, όντας προπονητής της ομάδας για μόλις 73 ημέρες! Είχε ως απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «αναστήσει» την Ολιμπίκ και να την ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που προέκυψαν και μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης της επαγγελματικής ομάδας, αυτή τη στιγμή 18η στη Ligue 1, η Λιόν αποφάσισε να εφαρμόσει μια διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό της σύμβασης εργασίας του Φάμπιο Γκρόσο και των συνεργατών του, Ραφαέλε Λόνγκο και Φραντσέσκο Βατσαριέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εν αναμονή της έκβασης αυτής της διαδικασίας, την προετοιμασία και την επίβλεψη του αγώνα στη Λανς, αυτό το Σάββατο, θα αναλάβει ο Πιρ Σαζ με βοηθούς τους Ζέρεμι Μπρεσέ, Ζαν Φρανσουά-Βουλιέζ και Ρεμί Βερκούτρ ως προπονητης τερματοφυλάκων.

Η Λιόν θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Φάμπιο Γκρόσο και τους συνεργάτες του για τη συμμετοχή και τον επαγγελματισμό τους από τότε που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ως επικεφαλής της επαγγελματικής ομάδας», ανέφερε η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας.

Ο Φάμπιο Γκρόσο είναι ήδη ο δεύτερος προπονητής της Λιόν αυτή τη σεζόν , έχοντας αντικαταστήσει τον Λοράν Μπλαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε έχει κερδίσει μόνο ένα από τα οκτώ ματς, στη Ρεν (1-0), όπου η ομάδα του έπαιξε έντεκα εναντίον δέκα για σχεδόν όλο το παιχνίδι.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 χτυπήθηκε στο πρόσωπο από θραύσματα από το παράθυρο του πούλμαν της Λιόν που λιθοβολήθηκε στη Μασσαλία και ο αγώνας αναβλήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης