Σε συμφωνία για το ύψος των περικοπών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και υπαλλήλους, κατέληξαν οι ομάδες της Serie Α, κατά τη διάρκεια της σημερινής μεταξύ τους τηλεδιάσκεψης.

Οι 19 σύλλογοι του ιταλικού πρωταθλήματος (πλην της Γιουβέντους, η οποία έχει ήδη καταλήξει σε εσωτερικό διακανονισμό) συμφώνησαν σε περικοπή 1/3 των αποδοχών, σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν, και 1/6 των μισθών, αν οι αγώνες ξαναρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η σημερινή συμφωνία, βέβαια, σηματοδοτεί απλώς ότι οι 19 σύλλογοι θα τηρήσουν κοινή στάση, καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των παικτών.

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της Serie A, η γενική συνέλευση περιορίστηκε να επαναλάβει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την UEFA και την ιταλική ομοσπονδία και ότι βούληση των ομάδων είναι η επιστροφή στα γήπεδα και η ολοκλήρωση της χρονιάς, χωρίς κανένα ρίσκο και μόνο όταν το επιτρέψουν η υγειονομική κατάσταση στη χώρα και οι αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις.