Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιντσέντζο Ιταλιάνο, λίγο πριν επίσημη συνέντευξη Τύπου (16:45) για τον τελικό στο Europa Conference League με τον Ολυμπιακό (29/5, 22:00, Cosmote Sport 1, Mega), μίλησε στο Sky Sport.

Ο Ιταλός προπονητής είπε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσο ωραίο είναι να βρίσκεσαι εδώ μετά το ταξίδι που έχεις κάνει: «Είναι υπέροχο γιατί και φέτος τιμήσαμε αυτή την διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μας βλέπει στον τελικό μετά από μια τέλεια διαδρομή μεταξύ των ομίλων και τη φάση νοκ άουτ. Φτάσαμε ξανά στον τελικό και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε Κάποιες από τις γνώσεις που αποκτήσαμε από πέρυσι: γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχουμε σε αυτούς τους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτή την εκδίκηση».

Την ομιλία που έγινε στην ομάδα: «Δεν υπάρχουν μυστικά. Είπα ότι είχαμε την ικανότητα και την ικανότητα να επιστρέψουμε στον τελικό και ότι πρέπει να παίξουμε αυτόν τον αγώνα σαν να ήταν ο τελευταίος της ζωής μας γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να παίξει άλλον στην καριέρα του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε τέλειοι και να έχουμε τη φωτιά μέσα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα κακό. Το να τους παίξουμε δεν είναι απλό ή προφανές και τα καταφέραμε σε δύο χρόνια. Είναι δύσκολα μονοπάτια και γεμάτα παγίδες».

Πιο ώριμη ομάδα σε σύγκριση με τον τελικό πριν από ένα χρόνο: «Είμαστε όλοι πιο ώριμοι, έχουμε περισσότερη εμπειρία, ξέρουμε πώς είναι η προετοιμασία και τι απαιτεί ένας τελικός. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για μένα, μετά στο γήπεδο είναι 50/50 όπως όλοι οι τελικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης