Ο Νίκο Κόβατς θα είναι ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου! Αυτό αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά του το γερμανικό αθλητικό περιοδικό «Sport Bild», τονίζοντας πως ο Κροάτης κόουτς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση των Βαυαρών, για να διαδεχθεί τον Γιουπ Χάινκες.

Ο 46χρονος τεχνικός, γεννημένος στο Βερολίνο από Κροάτες γονείς, έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα της Φρανκφούρτης και το καλοκαίρι θα επιχειρήσει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Μάλιστα, η Μπάγερν έχει συμφωνήσει να προσφέρει 2,2 εκατ. ευρώ στην Άιντραχτ για να λύσει το συμβόλαιό του.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κροατίας, ο οποίος οδήγησε τη «Χρβάτσκα» στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2014, ανέλαβε το 2016 την τεχνική ηγεσία του γερμανικού συλλόγου και κατάφερε, τότε, να την κρατήσει στην κατηγορία.

Ο Κόβατς έχει αγωνιστεί σε αρκετούς συλλόγους της Μπουντεσλίγκα (Χέρτα, Λεβερκούζεν, Αμβούργο και Μπάγερν Μονάχου), ενώ στο Μόναχο θα πάρει μαζί του και τον αδελφό του, γυμναστή, Ρόμπερτ Κόβατς.