Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA δεν τιμωρεί τους «12» αντάρτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 15:58
Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA δεν τιμωρεί τους «12» αντάρτες

Χωρίς περαιτέρω συνέπειες -για την ώρα τουλάχιστον- θα περάσει η «ανταρσία» των 12 συλλόγων που επιχείρησαν τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League. Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη σημερινή συνεδρίασή της ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο επιβολής ποινών, ειδικά στους θεωρούμενους ως πρωτεργάτες της κίνησης (Ρεάλ και Γιουβέντους) και απέρριψε τη σχετική ιδέα, παρότι ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα αποβολής των ομάδων από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην επίσημη ανακοίνωση της UEFA, η μόνο αναφορά που υπάρχει είναι μία φράση: «Η εκτελεστική επιτροπή ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αποκαλούμενη "Super League", συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων επιλογών της UEFA και των βημάτων που εξετάζει».

Όπως σημειώνουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA δεν έχει την αρμοδιότητα επιβολής ποινών, η οποία ανήκει αποκλειστικά στην πειθαρχική επιτροπή. Η μόνη επιλογή είναι το άνοιγμα φακέλου εναντίον των δώδεκα συλλόγων και η αποστολή του στην πειθαρχική επιτροπή, που θα πρέπει να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως είναι προφανές, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, οπότε κάθε σκέψη για αποκλεισμό ομάδων από τις φετινές διοργανώσεις ήταν άνευ ουσίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 16:02