Την απόφασή του να μην δώσει άλλο αγώνα φέτος προκριμένου να ξεκουραστεί γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στο διαδίκτυο ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο 29χρονος σπρίντερ που για μία ακόμη φορά φέτος κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε μια μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πεκίνου) προτιμά να μείνει συγκεντρωμένος στο μεγάλο του στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το 2016.

«Σκέφτομαι ήδη την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τους τίτλους μου σε 100μ, 200μ και 4Χ100μ. Τώρα θα ευχαριστηθώ ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις, πριν αρχίσω και πάλι προετοιμασία τον επόμενο μήνα», έγραψε ο Μπολτ στη σελίδα του
Η απόφασή του αυτή βέβαια, σημαίνει ότι θα χάσει τον τελικό αγώνα των Diamond League την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου επρόκειτο να τρέξει στα 200μ.

«Έχω τρέξει πολλές φορές στις Βρυξέλλες και πάντα γίνεται ένας από τους καλύτερους αγώνες στη διοργάνωση. Ο στίβος είναι πολύ γρήγορος και το στάδιο πάντα γεμάτο. Ήθελα να τρέξω φέτος εκεί, αλλά είμαι ευχαριστημένος που ολοκληρώνω τη σεζόν χωρίς τραυματισμό κι ετοιμάζομαι για το 2016», πρόσθεσε ο Τζαμαϊκανός σταρ.