Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ κάλεσε την Τρίτη τον πρώην καγκελάριο και επίτιμο μέλος της, Γκέρχαρντ Σρέντερ, να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρείες ενέργειας, διαφορετικά, ο σύλλογος «θα λάβει την κατάλληλη απόφαση».

Σε ανακοίνωση της γερμανικής ομάδας αναφέρεται: «Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ θεωρεί ότι η πολεμική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η οικογένεια της Μπορούσια καταδικάζει ρητά αυτή την επαίσχυντη επίθεση. Γνωρίσαμε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως θαρραλέο, μαχητικό δημοκράτη που υπερασπίζεται τη φιλελεύθερη κοσμοθεωρία του, ακόμη και όταν συναντά αντιστάσεις. Μας αρέσει να θυμόμαστε αυτόν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και ελπίζουμε ότι δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον», γράφει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζει, δε, ότι «σε μια κατάσταση όπου αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από βόμβες, δεν αρκεί μια μόνο λεκτική δέσμευση ενάντια σε κάθε στρατιωτική ενέργεια, αλλά απαιτείται και η ξεκάθαρη βούληση και η πεποίθηση που επιβάλλουν την αποχώρηση από ηγετικές θέσεις σε κρατικές ρωσικές εταιρίες. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει. Αν επιλέξει να διατηρήσει τις θέσεις του, ως BVB δεν μπορούμε να το δεχτούμε και θα λάβουμε την κατάλληλη απόφαση», καταλήγει η ομάδα, η οποία είναι αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα ενεργή στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης