Παπανικολάου: «Ιδιαίτερος αντίπαλος η Ιταλία»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 16:34
Παπανικολάου: «Ιδιαίτερος αντίπαλος η Ιταλία»
Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει απόψε την Τουρκία, με στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον Δ΄ όμιλο του Eurobasket της Σλοβενίας, ωστόσο ο Δημήτρης Παπανικολάου έστρεψε την προσοχή του στην Ιταλία, σκιαγραφώντας με δηλώσεις του το προφίλ των «ατζούρι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε άμεσος συνεργάτης του Τρινκέρι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Είναι ένας ιδιαίτερος αντίπαλος για αρκετούς λόγους η Ιταλία. Ο σημαντικότερος είναι ότι πρόκειται για την ομάδα που παίζει με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτή τη στιγμή στο Ευρωμπάσκετ. Είναι σαν να παίζει εντός έδρας, με πάρα πολύ κόσμο δίπλα της στο γήπεδο, αφού η Ιταλία απέχει ελάχιστα από το Κόπερ.

»Εκτός από την περίπτωση που ο Κουζίν βρίσκεται στην πεντάδα, χρησιμοποιεί χαμηλά σχήματα. Δεν έχουν post up παιχνίδι και ψηλά κορμιά κι αυτό προσπαθούν να το αντισταθμίσουν με τον ενθουσιασμό, με πάρα πολλά τρίποντα, ελεύθερο παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να σταματήσουμε. Δεν είναι ομάδα που θα επικεντρωθείς σε έναν παίκτη ή σε δύο.

»Παίζουν ως ομάδα, αποπνέουν υγεία, έρχονται χωρίς άγχος και με τεράστια αυτοπεποίθηση. Από την πλευρά μας απαιτείται να έχουμε το μυαλό μας 40 λεπτά στο γήπεδο για να φτάσουμε στη νίκη, που είναι πάντα ο στόχος μας».


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 17:47