«Χάσαμε τον σωστό τρόπο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 18:39
«Χάσαμε τον σωστό τρόπο»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι τόνισε ότι η Ελλάδα έπαθε… μπλακ άουτ μέσα σε 48 ώρες και γνώρισε τις δύο ήττες από την Ιταλία και την Φινλανδία. Ο Ιταλός τεχνικός επεσήμανε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… έχασε τον σωστό τρόπο και δήλωσε πως η ομάδα μας ήταν… soft!

«Μέσα σε 48 ώρες είναι σαν να χάσαμε όλες τις συνδέσεις που είχαμε. Χάσαμε το σωστό τρόπο. Μας κέρδισαν σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ήταν πιο δυναμικοί και εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό. Όπως πήγε το παιχνίδι, σε κάθε λεπτό του είχαμε να δώσουμε και λιγότερο. Στο τέλος, όπως και χθες, δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο ένας εναντίον ενός. Αξίζαμε να χάσουμε, από πνευματικής και σωματικής άποψης. Δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση το πρωί και ετοιμάσαμε το ματς στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Ξέραμε πως θα μας κάνουν παγίδες στο “low post”, αλλά ήμασταν νωχελικοί στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Δεν είχαμε ίσως την πνευματική κατάσταση για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις που θέλαμε. Δεν είμαστε “soft” ομάδα, αλλά παίζουμε “soft”. Aν όμως αυτό γίνει συνήθεια, θα γίνουμε “soft” ομάδα. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα μας για να αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει φάρμακο γι’ αυτό», είπε ο Τρινκιέρι και σημείωσε:

«Δεν έχω ξεκάθαρη εξήγηση. Στα τελευταία δύο ματς οι αντίπαλοί μας είχαν ποσοστό πάνω από 60% στα δίποντα. Έτσι χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για μας. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά».

Για τη συνέχεια της διοργάνωσης εξήγησε: «Τώρα είναι καλό που έχουμε σχεδόν τρεις μέρες για να δούμε την ομάδα μας, να εντοπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Το επίπεδο που παίξαμε απόψε δεν αρκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την ώρα πρέπει να δούμε το σπίτι μας. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Το έδειξαν γιατί πριν από 48 ώρες, όχι πριν από πολλές μέρες. Είναι θέμα “software” κι όχι “hardware"».

Από την άλλη, ο Χένρικ Ντέτμαν, σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα, με ποιότητα και πολύ καλό σύνολο. Όμως παίξαμε εξαιρετικά και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Είμαστε μία... αγέλη λύκων κι έτσι λειτουργούμε. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Χάνο Μότολα που προετοιμαζόταν μόνος του για να έρθει στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ο πρέσβης μας στο μπάσκετ, όπως είναι ο Νοβίτσκι για τη Γερμανία και ο Πάρκερ για τη Γαλλία. Δεν έχουμε σκεφτεί τόσο μακριά... πέρα από το δεύτερο γύρο. Για μας κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Απλώς απολαμβάνουμε την ευκαιρία να παίζουμε απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 19:02