Ο Όμηρος Νετζήπογλου αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Ο γκαρντ του Άρη πρώτευσε στις δύο από τις τρεις ψηφοφορίες για τον καλύτερο νέο παίκτη και διαδέχθηκε τον Νίκο Χουγκάζ, ο οποίος είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο την προηγούμενη χρονιά. Ο Νετζήπογλου συγκέντρωσε 18 ψήφους (ποσοστό 36,73%) στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την ώρα που δεύτερος ήταν ο Ιωσήφ Κολοβέρος του Ιωνικού με 11 ψήφους (ποσοστό 22,45%).

Επίσης, ο 20χρονος άσος συγκέντρωσε το 25,19% των προτιμήσεων στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ζώη Καράμπελα της Λάρισας που ψηφίστηκε από το 18,54% του συνόλου. Τέλος, στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Basket League, ο Νετζήπογλου ήταν δεύτερος με 6 ψήφους (ποσοστό 23,08%), μένοντας πίσω από τον Ιωσήφ Κολοβέρο που πήρε 9 ψήφους (34,62%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάδειξή μου σε Καλύτερο Νέο παίκτη της Basket League» δήλωσε ο «κιτρινόμαυρος» γκαρντ για τη βράβευσή του και συνέχισε: «Ευχαριστώ όλους όσοι με ψήφισαν. Μία τέτοια διάκριση σίγουρα με κάνει χαρούμενο, αλλά παράλληλα μου δίνει μεγαλύτερη ώθηση για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά. Αυτό είναι το μότο μου και μ’ αυτήν τη λογική πορεύομαι, ώστε να βελτιώνομαι καθημερινά και να προσφέρω αυτά που χρειάζεται η ομάδα μου. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου, είμαι σε μία ηλικία που μαθαίνω και αφομοιώνω πράγματα, τα οποία θα με κάνουν καλύτερο. Μία διάκριση στο μπάσκετ δεν είναι ατομικό ζήτημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή αυτή η διάκριση. Κάναμε μία καλή πορεία πέρυσι στον Άρη, με μία νεανική ομάδα, γεμάτη με ενέργεια και κίνητρο, και θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης