Γ. Κόνιαρης: «Ήταν μια υπερβολή, αλλά όχι βιαιοπραγία»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 17:17
Γ. Κόνιαρης: «Ήταν μια υπερβολή, αλλά όχι βιαιοπραγία»
Ο Γιώργος Κόνιαρης, νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ και αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Εφήβων, τοποθετήθηκε, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, στο περιστατικό του ομοσπονδιακού προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου με τον Αντώνη Κόνιαρη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Ισπανία.

«Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ένας νέος προπονητής που αγαπάει και ζει την εθνική ομάδα. Ζούσε τον αγώνα πολύ και είχε μια έντονη αλλά όχι βίαιη αντίδραση. Δόθηκε έκταση στο γεγονός και ο θόρυβος που προκλήθηκε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήμουν δίπλα στο παιδί. Δεν ήταν βιαιοπραγία. Ο προπονητής έχει τα παιδιά συνέχεια κοντά του. Δεν είδα το βίντεο, αλλά δεν νομίζω πως τον ακούμπησε. Ήμουν δίπλα. Ο Ηλίας ζει το παιχνίδι πιο έντονα από όλους. Ήταν μια υπερβολή, αλλά όχι βιαιοπραγία. Η FIBA σε τέτοιες περιπτώσεις κάνει παρατηρήσεις, αλλά σ' εμάς δεν είπε τίποτα ο κομισάριος. Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Ήταν έντονη αντίδραση, αλλά όχι βίαιη. Έχουμε μια μονιασμένη ομάδα, παίκτες και παράγοντες είναι όλοι μαζί. Και όσα λέγονται και γράφονται από χθες δεν βοηθάνε. Αλλά δεν υπάρχει καμία αναστάτωση, καθώς τα παιδιά γνωρίζουν την πραγματικότητα. Όλα τα παιδιά ήθελαν να κάνουν δηλώσεις, αλλά δεν τους αφήνουμε, δεν χρειάζεται κάτι άλλο» είπε ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ για τη στιγμή που φαίνεται πως ο προπονητής χαστουκίζει τον παίκτη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σθένος αυτής της εθνικής ομάδας, όπως παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, είπε ότι «με ενθουσιάζει που δεν παρατάνε ποτέ τον αγώνα. Κάνουν λάθος και τρέχουν να το διορθώσουν. Δεν αφήνουν να φύγει το παιχνίδι. Αυτό είναι το προσόν μας και έχω αισιοδοξία. Έχει ταλέντο αυτή η ομάδα και μπορεί να αναδείξει παίκτες. Η Εθνική Ανδρών δεν κάνει μεταγραφές, κι έτσι χρυσό μετάλλιο για την Εφήβων θα είναι να βγάλει παίκτες για την Ανδρών».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014, 18:56