Καραΐσκος: «Το 5-0 σημαίνει πολλά και τίποτα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 21:15
Καραΐσκος: «Το 5-0 σημαίνει πολλά και τίποτα»
Η Εθνική Παίδων προχωρά ακάθεκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ. Με τη σημερινή νίκη της επί της Ελβετίας (111-39) έκανε το 5-0 και πλέον έχει μπροστά της το δυσκολότερο κομμάτι της διοργάνωσης: Τα νοκ άουτ παιχνίδια. Περιμένοντας να δει αν θα αντιμετωπίσει την Πολωνία ή την Ουκρανία, ο Δημήτρης Καραΐσκος μίλησε για αυτό το 5-0 που σημαίνει κάτι, αλλά μπορεί και να μην σημαίνει και τίποτα.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο 5Χ5. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα ταυτόχρονα, διότι ο στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση. Όλη η ομάδα νιώθει αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρει πόσο σκληρά έχει δουλέψει και πιστεύω πως θα εμφανιστεί πανέτοιμη στα νοκ άουτ παιχνίδια».

Αυτή η δεύτερη θέση είναι που θα δώσει τα εισιτήρια στις ομάδες που θα πάρουν την άγουσα για την Α’ Κατηγορία και ο Καραΐσκος το γνωρίζει καλά. Άλλωστε έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και είναι αγώνες χωρίς αύριο: «Είναι καθοριστικοί, σαφώς περισσότερο από αυτούς των ομίλων. Αλλά όπως είπα και νωρίτερα, η ομάδα αυτή έχει ετοιμαστεί για τους αγώνες αυτούς που περιμέναμε εξαρχής».

Η λέξη ομάδα επιστρέφει ξανά και ξανά στην κουβέντα και στη ροή του λόγου του Καραΐσκου όπως και των συμπαικτών του. Ο ίδιος είχε σήμερα 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και κάτι που δεν συναντάς συχνά: 6 τάπες! Μην περιμένετε να το σχολιάσει: «Δεν έχει σημασία. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να βοηθήσω την ομάδα. Και θεωρώ πως αν παραμείνουμε όλοι συγκεντρωμένοι και φυσικά υγιείς θα πετύχουμε το στόχο μας».

Το πρώτο πληθυντικό επιστρέφει ξανά και ξανά... Νιώθουν ομάδα και το δείχνουν και όπως κάθε ομάδα έχουν τα.... δικά τους πριν βγουν στο παρκέ: «Πριν βγούμε στο γήπεδο συζητάμε μεταξύ μας και λέμε ότι αν παίξουμε σαν μια γροθιά θα τα καταφέρουμε. Λέμε πως πρέπει ο καθένας από εμάς, όσο μεγάλη κι αν είναι η διαφορά να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 21:17