Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το ελληνικό μπάσκετ. Στο υφυπουργείο αθλητισμού βρέθηκαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ και συνομίλησαν με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ μετά από περίπου μία ώρα παραμονής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό, αποχώρησε.

Το θέμα που απασχόλησε έντονα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (17/3), στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα κατέβουν. Αποφασίστηκε το φύλλο αγώνα να κλείσει στον ΕΣΑΚΕ, ώστε να μην πάει καμία από τις δύο ομάδες στο ΣΕΦ για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασιλειάδης: «Έγινε μία συζήτηση που προφανώς δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο»

Στην τοποθέτησή του μετά την συνάντηση ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε: «Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από ‘κει και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…».

Σε ερώτηση για τα όσα έγιναν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είπε: «Δεν θέλω να αναφερθούμε σε τίποτα άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Δεν λύθηκε το ζήτημα αυτό. Προφανώς υπάρχουν και πολλές διαφορετικές απόψεις. Για τα θέματα της διαιτησίας και τη δομής της δεν έχω περιθώριο παρέμβασης. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι με τέτοιες πρωτοβουλίες να μπορέσω να βρούμε λύσεις. Ξαναλέω παρά τις εντάσεις το θέμα είναι ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων πως πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για την ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θεωρεί στημένη την επίθεση εις βάρος τους είπε: «Στημένο από ποιον; Υπήρξαν εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να της αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε πέντε κανόνες για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα».

Στη συνεχεια ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να μας ενδιαφέρει το άθλημα και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση».

Σε ερώτηση για το εάν θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, δήλωσε: «Ότι λέει ο κανονισμός. Δεν συζητήθηκε αυτό στη σύσκεψη. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις».

Γιαννακόπουλος: «Σύσκεψη παρωδία»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε πρόωρα (σ.σ. περίπου στις 22:30) από τη συνάντηση καταγγέλλοντας βιαιοπραγίες από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος τον έσπρωξε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο υφυπουργός δεν τον υπερασπίστηκε ως οικοδεσπότης. 

Από την άλλη η πλευρά των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι ο ηγέτης των «πράσινων» έφτυσε τον Γιώργο Σκινδήλια. Να σημειωθεί ότι την καταγγελία του Ολυμπιακού χαρακτήρισε ψευδή ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM».

«Καθαρά από πρόκληση να με απειλεί ποιος; Ο πορνόγερος; Σας παρακαλώ. Αυτό ήθελε να γίνει; Σόου ήθελε να γίνει; Για να φύγει το επικοινωνιακό από τις ευθύνες των αποφάσεων τους; Η λύση είναι ο Υπουργός να σέβεται τους καλεσμένους του. Εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε», είπε αποχωρώντας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απο την σύσκεψη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την αποχώρησή του:

«Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε η σύσκεψη. Δικαίωμα του Ολυμπιακού να μην κατέβει. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Αδυνατώ να πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός αλλά οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα γινόταν τέτοια σύσκεψη. Ο κύριος Βασιλειάδης είναι γνωστός για τα ολυμπιακά του αισθήματα. Είναι μία σύσκεψη παρωδία. Κάποια στιγμή ο Γιώργος Σκινδήλιας είπε “θα σε τσακίσω Δημητράκη”. Είπε στον υπουργό ότι σας σέβομαι και για αυτό ήρθα εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η αιτία που δεν θα ανοίξει το ΣΕΦ. Σηκώθηκα να φύγω.

Βίαια με έσπρωχνε ο Γιώργος Αγγελόπουλος να γυρίσω στην καρέκλα μου. Υπάρχει εκπρόσωπος του Αρχηγείου της αστυνομίας και δεν υπήρξε ανταπόκριση, ούτε από την ελληνική αστυνομία, ούτε τον υπουργό. Το να έρχομαι στο γραφείο του και να υφίσταμαι απειλές και να χτυπάνε. Δεν είχα την δυνατότητα να αντιδράσω. Καλώ τον Γιώργο Αγγελόπουλο να κατέβει εδώ να με σπρώξει. Ο Παναθηναϊκός ήταν δεκτικός στις προτάσεις της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ήθελε να προκαλέσει. Ο Βασιλειάδης είναι ηθικός αυτουργός. Να με χτυπάνε και να μην κάνει τίποτα, μπροστά σε εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας;

Όταν είπα ότι είναι ευθύνη του Ολυμπιακού ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: “Κόψε τις μαλακίες”. Ήταν κακοστημένη φάρσα, προμελετημένο αυτό που έγινε σήμερα.

Αντί να μιλάμε για την Κυριακή και το αν κατέβει ο Ολυμπιακός μας είπαν κάντε ό,τι θέλετε. Ποσώς μας ενδιαφέρει. Ρώτησα τον υπουργό και δεν απάντησε. Συζητούσαν η ΕΟΚ με τον Ολυμπιακό, τι να γίνει το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός. Έχουμε υπογράψει νόμους και κανονισμούς που πρέπει να σεβαστούμε. Όταν εγώ δεν συμμορφωνόμουν και πλήρωνα πρόστιμα, έσφαλα γιατί πήγα εκτός νόμων. Το κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να το καταλάβουν από την κορυφή μέχρι τον πάτο. Να το πάρουν χαμπάρι».

Για την καταγγελία περί φτυσίματος στον Γιώργο Σκινδήλια: «Μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του Ολυμπιακού έγινε αυτό. Είναι ψεύδη. Ρώτησα τον υπουργό γιατί μας κάλεσε και δεν υπήρχε απάντηση. Εμείς τι να κάνουμε μεσούσης της χρονιάς; Μπορούμε να το αλλάξουμε; Έχουμε υπογράψει την προκήρυξη και πρέπει να πάμε με τους κανονισμούς. Οι υγιείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού λένε το ίδιο πράγμα. Το καλοκαίρι κάνε ό,τι νομίζεις. Είναι λύση να αλλάξει στην μέση της χρονιάς κάτι;

Δώσαμε συγχαρητήρια με τα βήματα και τον Αναστόπουλο, προχωράμε. Υπάρχει μία μέση οδός και αντικειμενικότητα. Εγώ βλέπω τα παιχνίδια με πράσινα γυαλιά και οι κύριοι Αγγελόπουλοι έχουν κόκκινα γυαλιά. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε για μία Επιτροπή με στόχο το καλό του μπάσκετ. Επενδύουμε 30 χρόνια και είμαστε κοντά σε κάθε ενέργεια.

Ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αν υπάρχει συμφωνία θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων. Οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε. Είναι στημένο από τον Βασιλειάδη. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντιμετώπιση, να σε απειλούν και να σε χτυπάνε και ο υπουργός να κοιτάει. Ήμασταν 30 άτομα και δεν επενέβη ο Υπουργός. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Αγγελόπουλοι: «Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση ασχολήθηκε με το θέμα»

Μετά το τέλος ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκαν στη σύσκεψη: «Για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση ασχολήθηκε με το θέμα. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού μαζευτήκαμε εδώ και συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχουν διαφωνίες. Υπάρχουν προβλήματα. Σήμερα έγινε διαπίστωση για το ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα».

Σε ερώτηση για τα όσα καταγγέλλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Δεν απώθησε κανείς τον κ. Γιαννακόπουλο. Κάτι άλλο έγινε, αλλά όσα έγιναν μέσα στην αίθουσα θα παραμείνουν σε αυτή».

Κλείνοντας είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Υπάρχει βούληση για να λυθεί το θέμα. Σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να απουσιάζει δείχνει πολλά. Δύσκολα θα δοθεί λύση».

Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού περίμενε έξω από το κτήριο τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, φωνάζοντας συνθήματα για υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2!
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» ήταν εξοργισμένος από την συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» παραγόντων, όπως ο ίδιος υποστήριζε. Με το που τους είδε να φεύγουν από το κτήριο φώναζε «αντίο, αντίο εκεί στην Α2», ενώ τους κατηγορούσε ότι «φεύγετε με την αστυνομία», τονίζοντας ότι 200 αστυνομικοί τους είχαν υπό την προστασία τους.

Γαλατσόπουλος: «Σήμερα ξεκίνησε ο διάλογος»

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τοποθετήθηκε: «Έγινε μια συζήτηση σε σχέση με τα θέματα του μπάσκετ, με το πρόβλημα που υπάρχει, και η οποία έχει ξεκινήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Πιστεύω ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού, θα ξεκινήσει ένας διάλογος σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Ομοσπονδία και μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, για να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές, που θα συμφωνηθούν. Σήμερα ξεκίνησε ο διάλογος, δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα».

Όταν ρωτήθηκε για την ένταση μεταξύ Γιαννακόπουλου-Σκινδήλια σημείωσε: «Γι αυτό το θέμα δεν θα ήθελα να κάνω κάποια δήλωση».

Για το ντέρμπι της Κυριακής είπε: «Υπάρχει ο αγώνας και η επίσημη θέση του Ολυμπιακού είναι ότι δεν θα κατέβει».

Για το κλείσιμο του φύλλου αγώνα στο ντέρμπι απάντησε: «Αυτά θα τα δούμε».

Ο Α. Γολέμης εκπροσώπησε την ΕΟΚ

Στις 21:15 έφτασαν στο υφυπουργείο αθλητισμού οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησαν και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού. Οι Πειραιώτες εκπροσωπήθηκαν από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς και τους Γιώργο Σκινδήλια (αντιπρόεδρος), Χρήστο Σταυρόπουλο (γενικό διευθυντή), Νίκο Λεπενιώτη (υπεύθυνος μάρκεντινγκ), Χρήστο Μπαφέ (τιμ μάνατζερ) και Κάμπρο Αδάμο (νομικός σύμβουλος).

Τους «πράσινους» εκπροσώπησαν, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η δικηγόρος της ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου και ο γενικός διευθυντής, Θεμιστοκλής Καρβουντζής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν έδωσε το παρόν και από την Ομοσπονδία παρουσιάστηκε ο αντιπρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης. Επίσης βρέθηκαν στην αίθουσα ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Μία μικρή ένταση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στον Αριστείδη Γολέμη, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για την απουσία του προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου. Αρχικά, ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ είπε πως: «Αν γινόταν αύριο η συνάντηση θα ήταν εδώ ο πρόεδρος», με τους αδερφούς Αγγελόπουλους να επιμένουν και να λαμβάνουν εκ νέου την απάντηση από τον κ. Γολέμη: «Είμαι εγώ εδώ. Θα είναι στην επόμενη, αν και δεν χρειάζεται». Τέλος οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, είπαν: «Έτσι νομίζετε ότι δεν χρειάζεται».

Λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Είναι δυνατόν να “πουλάμε” εμείς (σ.σ. οι παράγοντες) περισσότερο από τον Καλάθη και τον Σπανούλη;»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους: «Ποιος έκανε το σχόλιο για τον Σπανούλη σήμερα ο ΛεΜπρον Τζέιμς;», για να λάβει την απάντηση: «Οχι, ο Κόμπι Μπράιαντ». «Είπε μόνο για τον Σπανούλη ή και για τον Διαμαντίδη» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η δήλωση του Κόμπι Μπράιαντ για την αξία του Σπανούλη και του Διαμαντίδη δείχνει και την ποιότητα των παικτών και του ελληνικού μπάσκετ και νομίζω ότι μας επιτάσσει να βρούμε λύσεις για να ηρεμήσουμε και να τραβήξουμε μπροστά». 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης