Το NBA μπορεί επιστρέψει πριν από τον Ιούλιο, μετά την προσωρινή διακοπή λόγο κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ESPN, το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας μίλησε με τον πρώην χειρουργό και εν αποστρατεία στρατηγό των Ηνωμένων Πολιτειών Βίβεκ Μέρθι, ο οποίος σε επαφή που είχε ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για το καταστροφικό δυναμικό της πανδημίας, αλλά τους έδωσε και «ελπίδα» ότι η σεζόν θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι.

Στις 11 Μαρτίου, το NBA ανήγγειλε ότι αναστέλλει τους αγώνες μέχρι περαιτέρω ειδοποίησης όταν έγινε γνωστό ότι ο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, έγινε ο πρώτος παίκτης της λίγκας που βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Μια νύχτα αργότερα, ο επίτροπος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, είπε ότι η διακοπή θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γνωρίζουμε αρκετά» δήλωσε ο Σίλβερ στο Inside the NBA σε ζωντανή συνέντευξη εκείνη τη νύχτα. «Θέλαμε να δώσουμε οδηγίες στους παίκτες και τις ομάδες μας και στους οπαδούς μας ότι αυτό θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα».

Ο Σίλβερ δημοσίευσε μια επιστολή στους οπαδούς της Πέμπτης το βράδυ που είπε ότι το πρωτάθλημα θα προοριζόταν να επαναληφθεί εάν και όποτε «θα γίνει ασφαλές για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Αυτό το χρονικό πλαίσιο διάρκειας 30 ημερών ρίχτηκε σε αμφιβολία ημέρες αργότερα, όταν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησε να μην πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε εκδηλώσεις ή συγκεντρώσεις ομάδων 50 ή περισσότερων για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και χωρίς τους οπαδούς, ο αριθμός των ατόμων που είναι απαραίτητοι να φιλοξενήσουν ένα παιχνίδι -από τους παίκτες έως το προπονητικό προσωπικό, τους διαιτητές, τους χειριστές των αποτελεσμάτων και τα τηλεοπτικά συνεργεία- θα υπερέβαινε το όριο αυτό.

Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, το πρωτάθλημα σκοπεύει να αυξήσει το πιστωτικό του όριο από 650 εκατομμύρια δολάρια σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τις ταμειακές ροές όσο το πρωτάθλημα παραμένει ανασταλμένο, σύμφωνα πάλι με το ESPN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης