Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε η σημερινή (25/6) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.

Ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετά την οποία θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε η μελέτη της εταιρείας Deloitte για την κατανομή του οικονομικού ανταλλάγματος από την παραχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε η έγκριση του τρόπου κατανομής να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου συνάντηση των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ με την νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ, για την τροποποίηση των κανονισμών του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τέλος η τακτικής γενικής συνέλευσης προσδιορίστηκε για τις για τις 15 Ιουλίου και, σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, για τις 23/7.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή (25/6) συνεδρίαση δεν παρέστη ούτε η ΚΑΕ Χολαργός, η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή για το ΑΦΜ και παραχώρησης της θέσης της στην Α1 μπάσκετ.