Παίκτης του Ηρακλή και με τη… βούλα είναι ο Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο «Γηραιός» ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου σέντερ μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Περιστέρι.

Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΚΑΕ Ηρακλής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Ζήση Σαρικόπουλο. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος θα αγωνίζεται με τα κυανόλευκα μέχρι το τέλος της σεζόν και έχει επιλέξει να φοράει το νούμερο 34.

Γνωρίστε τον καινούργιο μας καλαθοσφαιριστή:

Ο Σαρικόπουλος (31 ετών, 2.13) αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού σημειώνοντας 20 πόντους και 16 ριμπάουντ μ.ο., με συνέπεια να αποκτηθεί από το University of Alabama at Bermigham στις Η.Π.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως πήρε μεταγραφή για το Ohio State Univeristy, σπουδάζοντας διοίκηση επιχειρήσεων.

Το καλοκαίρι του 2007 αγωνίστηκε με τους UAB Blazers. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αμερική βραβεύτηκε για το ταλέντο του μαζί με 12 συνομήλικους του από τον ίδιο τον Michael Jordan στο « Jordan Brand All American Classic » της Νέας Υόρκης.

Αποφασίζοντας να επιστρέψει στην Ελλάδα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Αμαρουσίου, την οποία και θα προπονούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως προβλήματα που προέκυψαν στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου ανάγκασαν τον παίκτη να μην το ενεργοποιήσει.

Τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, όπου παρέμεινε για το διάστημα 2010-2012.

Το καλοκαίρι του 2012 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φορέσει τα χρώματα του Άρη.

Το 2014 υπέγραψε στην ΑΕΚ.

Μετά από δύο χρόνια υπέγραψε στην ομάδα του Πομηθέα Πατρών που μόλις είχε ανέβει στην Α1 Εθνική.

Το 2017 υπέγραψε στον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Το 2018, συμφώνησε με την BC Tsmoki Minsk της VTB United League. Με την ομάδα του κατέκτησε το νταμπλ στη Λευκορωσία, ενώ στην VTB United League ο ίδιος είχε σε 26 παιχνίδια διψήφιο αριθμό πόντων (10.1) 61.4% δίποντα, 65% βολές και συνεισφορά σε ριμπάουντ (6.7), ασίστ (1.2) και άμυνα (0.8 κλεψίματα, 0.8 μπλοκ). Στο τέλος της σεζόν βρέθηκε στο Top 10 (6η θέση) με τις καλύτερες πάσες στη VTB United League.

Το καλοκαίρι του 2019, επέστρεψε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Ο Σαρικόπουλος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της θαυματουργού « φουρνιάς του ΄90 », η οποία κατέκτησε διαδοχικά μετάλλια ως Εθνική Εφήβων και ως Εθνική Νέων.

Συγκεκριμένα το 2007 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στη Μαδρίτη, ενώ το 2008 στέφθηκε με τους συμπαίκτες του πρωταθλητής στην ίδια διοργάνωση στον Πύργο Ηλείας.

Το 2009 τραυματίστηκε στο γόνατο, ενώ βρισκόταν στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όπου και η ελληνική ομάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Το 2009 στέφθηκε ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρόδο με την ομάδα των Νέων, ενώ την επόμενη χρονιά στην ίδια διοργάνωση, στην Κροατία αυτή τη φορά, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Έχει επίσης συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2005 και το 2006, καθώς και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων το 2006».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης