Μπρατσιάκος: «Καταρρεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 08:29
Μπρατσιάκος: «Καταρρεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο»
Ο Βασίλης Μπρατσιάκος δήλωσε ότι πρέπει να δει για ακόμη μία φορά το βίντεο του αγώνα για να καταλάβει τους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση της Κύμης στο δεύτερο ημίχρονο στα Τρίκαλα.

Ο τεχνικός των Ευβοιωτών είπε αρχικά:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι στα φιλόξενα Τρίκαλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη και για την ομάδα που έχει φτιάξει και για το μπάσκετ που παίζει. Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί και μέσα στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει στο πρώτο ημίχρονο. Η πιεστική άμυνα των Τρικάλων μάς ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και, μέσα από αυτά, τα Τρίκαλα έβαλαν κάποιους πόντους. Αν δεν τα είχαμε κάνει, η διαφορά θα ήταν λίγο μεγαλύτερη για μας. Παρ' όλα αυτά, είπα στα παιδιά στο ημίχρονο ότι παίζουμε καλά, είμαστε καλά και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όσον αφορά στην άμυνά μας, γιατί παίξαμε πάρα πολύ καλά το pick n' roll απέναντι στον Μπάρλοου, έχοντας τον Σιγκούνα σε πολύ καλή αμυντική μέρα».

Όσον αφορά στο δεύτερο εικοσάλεπτο του ματς, ανέφερε: «Για το δεύτερο μέρος πρέπει να δω πάρα πολλές φορές το βίντεο, για να καταλάβω τι έγινε και επήλθε η κατάρρευση για μας. Αυτό που σίγουρα είδα εγώ στο παιχνίδι είναι τα Τρίκαλα να έχουνε ιδιαίτερα καλό ρυθμό στην άμυνα και να πιέζουν συνεχώς, εμείς δεν καταφέραμε να έχουμε την ίδια ενέργεια μέχρι το τέλος. Βρήκαν ρυθμό Τσαγκαράκης και Μπάρλοου, χάσαμε κάποια εύκολα αμυντικά ριμπάουντ, δώσαμε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στα Τρίκαλα και φυσιολογικά ήρθε η μεγάλη αυτή νίκη για τα Τρίκαλα».

Τέλος, πρόσθεσε: «Δυστυχώς, για δεύτερη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι, όπου θα προσπαθούσαμε τουλάχιστον να κρατήσουμε τη διαφορά, δεν τα καταφέραμε. Δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές, είμαστε λίγοι, αλλάξαμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού, μας λείπει ο πλέι μέικερ, ο Σταμάτης έχει μείνει μόνος του. Μπαίνοντας από την Παρασκευή και οι νέοι παίκτες στις προπονήσεις, αλλά και οι τραυματίες μαζί με τον Ντίξον, που έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις και πρέπει να μπει στη φιλοσοφία τη δική μας, να ξανασηκώσουμε κεφάλι απέναντι στη Λευκάδα, στην έδρα μας. Πρέπει να κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια οπωσδήποτε τέσσερις νίκες. Εύχομαι τα καλύτερα και πάλι στον Γιάννη, αλλά και στην ομάδα των Τρικάλων που θεωρώ ότι για τον κόσμο της είναι μία ομάδα απαραίτητη όπως και ο Καστρίτης σαν προπονητής στην Α1 κατηγορία».

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας είπε με τη σειρά του: «Έχουμε κάνει ένα κάκιστο δεύτερο μέρος, κάκιστο όμως. Δεν δικαιολογείται με βάση την εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου και μας στοίχισε πάρα πολύ. Περιορίσαμε στο πρώτο ημίχρονο την ομάδα των Τρικάλων στους 27 πόντους και ξαφνικά το ματς τελείωσε με τέτοια διαφορά πόντων, που ούτε τη διαφορά του πρώτου γύρου δεν καταφέραμε να κρατήσουμε.

»Δυστυχώς, η ομάδα περνάει τη χειρότερη φάση που έχει περάσει μέχρι τώρα σε όλο το πρωτάθλημα, έχουμε επτά σερί ήττες. Νομίζω πως πρέπει να σταματήσουν οι δικαιολογίες. Να βάλουμε όλοι το κεφάλι μέσα, να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί, διότι είναι άλλη η ομάδα του πρώτου γύρου, που όλοι μιλάγανε για εμάς με τα καλύτερα και άλλη ομάδα του δεύτερου που ξαφνικά έχουν ξεκινήσει και μας κοροϊδεύουν απ’ ό,τι ακούω, και επειδή εγώ έχω εγωισμό πολύ και υπερηφάνεια, δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν, οπότε δεν μένει κάτι άλλο, μεθαύριο στο γήπεδο, δουλειά, και η ομάδα πρέπει να σωθεί.

»Πρέπει να σωθεί, γιατί είναι κρίμα πρώτα απ' όλα για τους ίδιους που προσπαθούν τόσα χρόνια, για τους προέδρους, προπονητές, να έχουν καταφέρει ό,τι έχουν καταφέρει μέσα σε έξι χρόνια και μετά για τους παίκτες, που τόσο παλέψαμε πέρσι να την ανεβάσουμε. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς που θα συμμετάσχουν στο να πέσει η ομάδα στην Α2, δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Δεν έχω να πω πολλά, αλλά θα κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο και εύχομαι να βγούμε μόνο κερδισμένοι στη συνέχεια βλέποντας και διορθώνοντας ότ,ι κάναμε λάθος στο δεύτερο ημίχρονο».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 10:17