Ο Παναθηναϊκός άρχισε σήμερα (12/12) την προετοιμασία του, ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής (15/12, 21:15) με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

To πρόγραμμα περιελάμβανε μία προπόνηση, με τον τεχνικό των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ενόψει της αναμέτρησης με την ιταλική ομάδα, απέναντι στην οποία ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο αήττητο της έδρας του και να επιστρέψει στις νίκες, διευρύνοντας σε 8-4 το ρεκόρ του.

«Θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα»

Στο μεταξύ, ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε στο επίκεντρο της EuroLeague γι` αυτήν την εβδομάδα, με τον Αμερικανό να στέκεται -μεταξύ άλλων- στη σχέση του με τον Νικ Καλάθη και να αποκαλύπτει αυτό που βρίσκεται στο μυαλό του…

«Φέρνει όσα χρειάζεται να φέρει ένας ηγέτης στο παρκέ. Βλέπει τι γίνεται σαν τον Πέιτον Μάνινγκ, βλέπει τα πάντα. Δεν φοβάται να κάνει αυτές τις πάσες. Όταν έχεις έναν τέτοιον παίκτη στην ομάδα και έναν αθλητικό παίκτη, σαν εμένα, γίνεται πιο εύκολη η δουλειά για εμάς», είπε αναφερόμενος στον ομογενή γκαρντ, ενώ αναφερόμενος στο μεγάλο στόχο του, είπε: «Θέλω να κατακτήσω την EuroLeague. Είμαι τυχερός γιατί κάθε χρόνο είμαι σε θέση να διεκδικώ κάτι τόσο μεγάλο, αλλά δεν έχω φτάσει ακόμη μέχρι το Final Four. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, με έξι αστέρια και ο στόχος μας είναι να φέρουμε ένα ακόμη στον σύλλογο»,

Ο Γκιστ μίλησε και για τον κόσμο του «τριφυλλιού», τονίζοντας ότι: «Ειλικρινά, όταν ξεκίνησα να παίζω στην Ευρώπη, θυμάμαι πως έμπαινα στο Youtube και έβλεπα όλους τους “τρελούς” οπαδούς. Θυμάμαι πως έβλεπα του Παναθηναϊκού. Έλεγα στον εαυτό μου πως θα παίξω εδώ μια μέρα, αλλά δεν πίστευα πως θα ζούσα αυτή την ατμόσφαιρα και θα έπαιζα σε αυτή την ομάδα τόσο πολύ».

Τέλος, σχολιάζοντας το δικό του ρόλο στα αποδυτήρια, είπε: «Σε κάθε ομάδα που ήμουν, προσπάθησα να είμαι η “κόλλα” στο εσωτερικό της, για όλους. Θέλω στα αποδυτήρια να είναι όλο στην ίδια κατεύθυνση, να έχουμε καλή επικοινωνία και συνεργασία. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις καλή σχέση με τον άλλον ή να τον συμπαθείς, αλλά αυτό που μετράει είναι ο κοινός στόχος που υπάρχει. Νιώθω ότι είναι δουλειά μου να φροντίσω γι αυτό. Παίζω μπάσκετ, το αγαπάω. Το παρακολουθώ, το μαθαίνω, το μελετώ και το καταλαβαίνω».