Δ. Γιαννακόπουλος: Μειώθηκε στους 5 μήνες η ποινή εισόδου στα γήπεδα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 16:49
Δ. Γιαννακόπουλος: Μειώθηκε στους 5 μήνες η ποινή εισόδου στα γήπεδα
Μειώθηκε η ποινή που είχε επιβληθεί από την Ευρωλίγκα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα της Ευρωλίγκας για 12 μήνες, μετά την έφεση που είχε καταθέσει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού.

Η τελική ετυμηγορία της διοργανώτριας αρχής προς τον κ. Γιαννακόπουλο είναι η επιβολή 5μηνης απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα συν πρόστιμο 60.000 ευρώ, που αποτελεί και το νέο στοιχείο στην απόφαση.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Ο δικαστής προσφυγών της Ευρωλίγκας εξέδωσε απόφαση σχετικά με την προσφυγή στην αρχική απόφαση του Ανεξάρτητου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της διοργάνωσης, σχετικά με δημόσιες δηλώσεις που απευθύνονται στους οπαδούς της Eυρωλίγκας, οι οποίες έγιναν από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο του Παναθηναϊκού Superfoods Athens.

Παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα για την πλήρη απαλλαγή της απαγόρευσης ενός έτους στον κ. Γιαννακόπουλο, ο δικαστής προσφυγών τροποποίησε την τιμωρία και μειώθηκε σε πέντε μήνες, προσθέτοντας πρόστιμο. Η απαγόρευση θα ισχύσει από την ανακοίνωση της αρχικής απόφασης (5 Φεβρουαρίου) έως και τις 30 Ιουνίου 2018, δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο κ. Γιαννακόπουλος είναι 60.000 ευρώ.

Η τιμωρία αφορά παραβίαση του άρθρου 24.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας, το οποίο θεωρεί σοβαρή παράβαση τις δημόσιες δηλώσεις που προσβάλλουν τα συμφέροντα της διοργάνωσης».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, 16:49