Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 23:42
Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Στην εκκωφαντική εκκίνηση του Παναθηναϊκού, αλλά κυρίως στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του, στάθηκε ο τεχνικός των «πράσινων», Όντεντ Κάτας, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το «διπλό» στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό, για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

«Όλοι το ξέρουν πόσο σημαντικό είναι. Όχι μόνο η νίκη, αλλά είναι ξεχωριστό να παίζεις ένα ελληνικό ντέρμπι», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες έδειξαν με τον τρόπο τους τι θα ακολουθήσει.

Ήταν σημαντικός ο τρόπος που αρχίσαμε το παιχνίδι και πήραμε ψυχολογία. Μας έλειψε ο Νέντοβιτς και πήγαμε σε ψηλό σχήμα και χρησιμοποιήσαμε περισσότερους παίκτες, ανοίξαμε το ροτέισιον. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και δείξαμε προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποια σερί κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως δείξαμε χαρακτήρα. Μας έλειψε ο Νέντο, αλλά οι γκαρντ έκαναν ένα βήμα μπροστά, έκαναν σπουδαία δουλειά. Μπορεί να μην παίξαμε ελκυστικό μπάσκετ, αλλά είμαι ικανοποιημένος από αυτό που παρουσιάσαμε».

Για το ποσοστό στις βολές (25/25), είπε: «Δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Δεν μπορείς να κατηγορείς τους παίκτες. Είναι κάτι μοναδικό και πολύ ξεχωριστό το ποσοστό στις βολές, αλλά δεν είναι σωστό να κρίνεις τους παίκτες ανάλογα με τα ποσοστά. Είδα επικοινωνία σε άμυνα και επίθεση, συγκέντρωση, χρησιμοποίηση των φάουλ με σωστό τρόπο. Αυτό κρίνουμε από το παιχνίδι».

Για τον Νέντοβιτς και τα ψηλά σχήματα, τόνισε: «Όντως αρχίσαμε με ψηλή πεντάδα με τον Παπαπέτρου στο 2. Αυτό σχεδιάσαμε. Λειτούργησε το σχήμα αυτό και έκλεισε και το ροτέισιον έτσι. Μας έλειψε ο Νέντοβιτς, είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας και του πλάνου μας.

Μένω στους παίκτες που έχω. Αυτούς που έχεις πρέπει να ετοιμάσεις και όχι αυτούς που λείπουν. Υπήρξαν παίκτες που βγήκαν μπροστά, πήραν ευκαιρίες και έδειξαν χαρακτήρα. Η θέληση και τα ριμπάουντ που πήραν οι παίκτες έδειξαν πολλά».

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 23:47