Αναχώρησε για τη Βαλένθια η αποστολή του Παναθηναϊκού, εν όψει της αναμέτρησης (17/11, 22:00) με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague.

Mε 13 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του τραυματία Νεμάνια Νέντοβιτς, ταξίδεψαν οι «πράσινοι» που θα παραμείνουν στην Ισπανία, καθώς την Πέμπτη (19/11, 21:30) αγωνίζονται στη Βιτόρια, με αντίπαλο την Μπασκόνια, για την 10η αγωνιστική. O τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, ανέφερε πως «θα έχουμε μια σύνθετη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα, αλλά και τη δημιουργία», προσθέτοντας πως «έχει εξαιρετική δημιουργία η Βαλένθια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε ριμπάουντ και κάθε κατοχή θα είναι σημαντική», ήταν το σχόλιο του Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

O προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής: «Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετική δημιουργία. Είναι πολύ καλή τόσο στο ”pick ‘n’ roll”, όσο και στο “low post”. Πασάρει και προσπαθεί να εκτελέσει μέσα από το “ζωγραφιστό”, κυρίως με τους Κάλινιτς και Ντούμπλιεβιτς, άρα έχουμε μια σύνθετη δουλειά στο αμυντικό μας κομμάτι, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα, αλλά και τη δημιουργία».

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Βόβορας σχολίασε: «Μας έχουν πληγώσει οι τελευταίες ήττες απέναντι σε καλές ομάδες όπως η Αναντολού Εφές και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπου πολεμήσαμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για το χθες, έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα με δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια εκτός έδρας, πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αφοσιωθούμε σε αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δήλωσε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ειδικά στη Euroleague όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι ιδιαίτερα εκτός έδρας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Βαλένθια βγάζοντας στο παρκέ την αμυντική μας νοοτροπία. Κάθε ριμπάουντ και κάθε κατοχή θα είναι σημαντική. Έχουμε γνωρίσει κάποιες ήττες, αλλά αυτή η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από τα αποτελέσματα που έχει έως τώρα βάσει του τρόπου με τον οποίο δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και σε αυτό το ματς και να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την πνευματική και αγωνιστική μας προσοχή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης