Αθήνα, Σαν Λούις, Βαρσοβία… Αυτοί είναι οι τρεις σταθμοί του ποδοσφαιρικού οδοιπορικού του Ίσμαελ Μπάνκο, ο οποίος από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι μετεγγράφηκε στη μεξικανική ομάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί σε αυτήν κι έτσι πριν από λίγες ημέρες μετακινήθηκε στην πολωνική Λέγκια.

Ο «Ζορό», ο οποίος αποφάσισε να κάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το ευρωπαϊκό βήμα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6 μηνών με τον πολωνικό σύλλογο και χθες το βράδυ έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Μιλώντας για τη μετεγγραφή του στη Λέγκια, ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ ανέφερε: «Όταν δέχθηκα πρόταση από τη Λέγκια, μίλησα με τον Ρότζερ Γκερέιρο, που μου είπε ότι η Λέγκια είναι ένας μεγάλος και σημαντικός σύλλογος στην Πολωνία».

Ο Αργεντινός φορ, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το νούμερο «22», αποτελεί το τρίτο χειμερινό μετεγγραφικό απόκτημα της Λέγκια, μετά τους Νάτσο Νόβο και Άλμπερτ Μπρους.

Σύμφωνα με τα πολωνικά Μ.Μ.Ε., ο Μπλάνκο ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο με την ομάδα της Βαρσοβίας την Κυριακή με αντίπαλο τη Σλασκ Βρότσλαβ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης