Η Στεφανί Φραπάρ συνεχίζει να γράφει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Γαλλίδα έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που συμμετείχε σε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ορίστηκε 4η στον αγώνα ανάμεσα στο Μεξικό και την Πολωνία για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου στο «974 Stadium».

Και τα σημαντικότερα έρχονται για την 38χρονη, η οποία θα γίνει σήμερα η πρώτη γυναίκα που θα σφυρίξει σε ματς Μουντιάλ, καθώς θα διευθύνει την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλίδα μίλησε στο BBC και τόνισε πως ο ορισμός της είναι θετικό μήνυμα κατά των διακρίσεων: «Ολοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες για τις γυναίκες σε αρκετές χώρες της περιοχής, όμως πιστεύω ότι αυτό το Μουντιάλ είναι ευκαιρία για να τις βοηθήσουμε. Ο ορισμός μας είναι μήνυμα για όλες τις γυναίκες», τόνισε σχετικά η Φραπάρ και συμπλήρωσε:

«Γνωρίζουμε την πίεση, αλλά νομίζω ότι δεν θα αλλάξουμε τους εαυτούς μας, θα είμαστε ήρεμες και συγκεντρωμένες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τα ΜΜΕ, συγκέντρωση μόνο στη δουλειά μας στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες, ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά έχουμε την εμπειρία για να τα καταφέρουμε.»

Την Φραπάρ θα πλαισιώσουν σήμερα ακόμα δυο γυναίκες, καθώς βοηθοί της θα είναι η Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα και η Γιοσίμι Ιαμάστα από την Ιαπωνία. Η Γαλλίδα ρέφερι έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που «σφύριξε» σε αγώνα Champions League το 2020, ενώ έχει διευθύνει πολλά ματς στη γαλλική Ligue 1 και στο Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης