Στη γερμανική εφημερίδα «Bild» έκανε δηλώσεις ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τονίζοντας ότι νιώθει αρκετά άνετα στη Βέρντερ Βρέμης.

Παράλληλα, ο Έλληνας διεθνής αμυντικός μίλησε για την περίοδο που αγωνιζόταν στο ιταλικό πρωτάθλημα με τα «χρώματα» της Τζένοα και της Μίλαν, ενώ σχολίασε και την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας.

«Πριν τελειώσει το εφετινό πρωτάθλημα, ο σύλλογος θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει. Νιώθω πολύ άνετα στη Βρέμη. Δεν είμαι ο μοναδικός Έλληνας εδώ, αφού στην ομάδα U19 βρίσκονται ο Χρήστος Αλμπάνης και ο Δημήτρης Φερβέλης» ανέφερε αρχικά ο διεθνής αμυντικός.

Αναφορικά με τους ευρωπαϊκούς στόχους της Βέρντερ Βρέμης, ο Παπασταθόπουλος είπε πως «το Europa League θα είναι σπουδαίο, αλλά, αν η τέταρτη θέση είναι ακόμα δυνατή, γιατί όχι; Στην Ελλάδα είναι σπάνιο ο πρώτος να χάνει από τον τελευταίο. Στην Μπουντεσλίγκα, ωστόσο, τα πάντα είναι δυνατά. Το πρωτάθλημα είναι δυνατότερο και πιο ισορροπημένο».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην ιταλική… περιπέτειά του: «Η περίοδος που πέρασα εκεί ήταν ένα καλό σχολείο για εμένα. Το παιχνίδι είναι πιο αργό από ό,τι εδώ, αλλά τακτικά είναι το καλύτερο του κόσμου. Όταν πήγα εκεί από την Ελλάδα, έκανα τα βασικά. Στη Μίλαν, κοίταζα τους πιο έμπειρους παίκτες στα ίσια και έμαθα τόσα πολλά».

Σχετικά με το πόσο τον ανησυχεί η κρίση στην Ελλάδα, η απάντησή του στο γερμανικό μέσο ήταν αποστομωτική. «Σκέφτομαι πολύ την Ελλάδα και το σπίτι μου. Είμαι περήφανος Έλληνας, αλλά δεν θα μιλήσω πολύ για την πολιτική. Μόνο ένα πράγμα: η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία. Έχουμε επιζήσει πολλούς πολέμους, θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης