Ακόμη πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος πέρασε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής επικράτησε με 2-1 της Αλμερία.

Ο Ετσειτά στο 9΄ και ο Ρίκο στο 26΄ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στους Βάσκους, που είδαν ένα δικό τους παίκτη, τον Μπαλεθιάνγκα, να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του στο 47΄ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο «Σαν Μαμές».

Η Γρανάδα έχασε άλλη μία ευκαιρία να πάρει βαθιά ανάσα, μετά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στην έδρα της επί της Εϊμπάρ (0-0), που δεν έχει ακόμη σωθεί.

Σε μεγαλύτερους μπελάδες έβαλε τη Λεβάντε η Θέλτα. Με γκολ του Τσάρλες τέσσερα λεπτά πριν την εκπνοή, η ομάδα του Βίγκο έφυγε με το «διπλό» από τη Βαλένθια (0-1) και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τη Λεβάντε η οποία μετά την 28η αγωνιστική παραμένει σε… τροχιά υποβιβασμού και θα πρέπει να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να παραμείνει στα σαλόνια της πριμέρα ντιβιζιόν.

Το γκολ του Κακουτά στο 22΄ έκρινε τη βαθμολογικά… αδιάφορη αναμέτρηση ανάμεσα στη Ράγιο Βαγεκάνο και στη Μάλαγα (1-0). Η Ατλέτικο Μαδρίτης δε λέει να… παραδοθεί στη μάχη που δίνει με τη Βαλένθια για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «νυχτερίδες» μπορεί να άνοιξαν την «αυλαία» με το επιβλητικό 4-0 επί της Έλτσε και προς στιγμή να ξέφυγαν με 4 βαθμούς από την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρ’ όλα αυτά οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη επί της Χετάφε με 2-0, με τα γκολ των Τόρες (3′) και Τιάγκο (44΄).