ΑΕΚ και Μαρσέιγ αντάλλαξαν αδελφικά ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης (19:45, COSMOTE SPORT 4 HD) για τους ομίλους του Europa League.

Οι δύο ομάδες, των οποίων οι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι, έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, κάτι που τονίστηκε και από τα κοινά τους ποσταρίσματα μία μέρα πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αρχή έκανε η Μαρσέιγ, η οποία ανέβασε στα social media μια φωτογραφία από το πέταλο του «Βελοντρόμ» με το κοινό πανό Commando Ultra ’84 – Original 21 και έστειλε το «αδελφικό» της μήνυμα στην ΑΕΚ. «Ένας αγώνας μεταξύ φίλων. Τα λέμε αύριο ΑΕΚ!», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώτη ανάρτηση της Μαρσέιγ.

Η ΑΕΚ με δική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε στη Μαρσέιγ και τόνισε ότι το 90λεπτο του «Βελοντρόμ» δεν θα χαλάσει την αιώνια φιλία των δύο ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ένωση» πόσταρε μία αντίστοιχη φωτογραφία με τη λεζάντα «Αγάπη, φιλία, αδελφοποίηση. Αντίπαλοι για 90 λεπτά, φίλοι για πάντα», στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media.

Με τη λεζάντα «αντιμετωπίζουμε τους φίλους μας της AEK στο Europa League απόψε εντός έδρας», η γαλλική ομάδα προανήγγειλε σήμερα την αναμέτρηση. Παράλληλα, η προαναγγελία από την ομάδα της Μασσαλίας περιλαμβάνει την πλούσια ιστορία της πόλης που έχει ελληνικές καταβολές.

«Η Ελλάδα πρόσφερε τα μάρμαρά της, η Μασσαλία τα τοποθέτησε στην είσοδο του ιστορικού λιμανιού της στη μνήμη της ένωσης της Γύπτιδος και του Πρωτή, από την οποία γεννήθηκε η πόλη μας», γράφει η πλάκα στα δεξιά της φωτογραφίας.

Ο μύθος της ίδρυσης της Μασσαλίας

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό μύθο της Μασσαλίας, ο οποίος διασώζεται χάρη στον Ρωμαίο ιστορικό Ιουστίνο, βλέπουμε τους Έλληνες Πρωτέα και Σίμο να καταφθάνουν στον κόλπο του Λανκιντόν ή τον παλαιό λιμένα της πόλης (σήμερα “Vieux-Port de Marseille”) που θα ονομαζόταν μετέπειτα ως Μασσαλία.

Ο Πρωτέας και το πλήρωμά του θα έρθουν σε επαφή με την αυτόχθονα φυλή Λιγούρων, τους Σεγόβριγες, των οποίων ο βασιλιάς με το όνομα Νάννος έτυχε να οργανώνει εκείνη την ημέρα τον γάμο της μονάκριβης κόρης του, Γύπτιδος. Προσκαλώντας τους Έλληνες στο παλάτι του, ο Λιγούριος βασιλιάς θα παρακαλέσει την κόρη του να δώσει ένα κύπελλο με νερό σε εκείνον που θα επέλεγε εκείνη ως γαμπρό της. Η Γύπτις προσπέρασε τους ντόπιους Λιγούριους μνηστήρες και έστρεψε την προσοχή της στους Έλληνες ναυτικούς.

Ο Πρωτέας παρέλαβε από την όμορφη Γύπτιδα το κύπελλο με το νερό και, στη συνέχεια, την ευχή του νέου του πεθερού, αλλά και την τοποθεσία στην οποία θα ίδρυε την πόλη της Μασσαλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης