Καρέρα: «Στόχος της ΑΕΚ η δεύτερη θέση και το Κύπελλο»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:31
Καρέρα: «Στόχος της ΑΕΚ η δεύτερη θέση και το Κύπελλο»

Την κατάκτηση του Κυπέλλου και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα έθεσε ως στόχους της ΑΕΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Μάσιμο Καρέρα σε συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της «Ένωσης» στο «Bergamo News»:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού:
 «Εδώ είμαστε θωρακισμένοι αλλά όχι σαν στο Μπέργκαμο, όπου δεν μπορείτε να φύγετε από τα σπίτια σας. Ακόμα και εδώ, τα εστιατόρια και τα δημόσια καταστήματα είναι κλειστά, ωστόσο μπορούμε ακόμα να κινηθούμε».

Για τη δουλειά του στην ΑΕΚ και τα θετικά αποτελέσματα που έχει: «Ναι, είμαστε τρίτοι, ένα βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και επομένως ένα βαθμό πίσω από το Champions League. Η πρώτη θέση είναι ήδη πολύ μακριά, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται 15 πόντους μπροστά. Στην ΑΕΚ είναι πολύ θετική η εμπειρία, ενώ ο στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Για την πρόκληση της ΑΕΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές. Πλέον δεν είναι δύσκολο να πηγαίνεις από τη μια χώρα στην άλλη. Υπάρχει πάντα η πίεση που πρέπει να ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς. Και πάνω από όλα πρέπει να είσαι καλός στην επίτευξη αποτελεσμάτων».

Για την πορεία της Αταλάντα στο Champions League: «Κάνει κάτι εξαιρετικό και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ευρωπαϊκή ομάδα και μπορεί να είναι μια έκπληξη».

Για το πότε πιστεύει ότι έγινε αυτό το άλμα στην ποιότητα: «Όταν κατανόησαν και έμαθαν από τα λάθη που έγιναν στα πρώτα παιχνίδια. Μετά βγήκε η αληθινή Αταλάντα, παίζοντας χωρίς προβλήματα, χωρίς όρια, χάρη σε ένα εξαιρετικό προπονητή».

Για τον Ίλιτσιτς: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, όπως ο Πάπου και ο Ζαπάτα. Αλλά η δύναμη της Αταλάντα είναι και οι άλλοι ταλαντούχοι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα».

Για το εάν το Champions League είναι ένας άλλος πλανήτης: «Ναι, υπάρχουν παίκτες του υψηλότερου επιπέδου. Θα πρέπει να μπορείς να παίξεις παιχνίδια σε υψηλή ένταση».

Για την ευρωπαϊκή νοοτροπία: «Η Αταλάντα έχει προσαρμοστεί πολύ καλά επειδή παίζει καλά και στην Serie A. Ως εκ τούτου δεν είναι πρόβλημα να φέρει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στο Champions League».

Για την πορεία από τη Ρωσία στην Ελλάδα και το ότι συνεχίζει να ταξιδεύει: «Αργά ή γρήγορα θα μπορώ να γίνω γνωστός και στην Ιταλία».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:44