Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι της αρέσουν οι προκλήσεις. Η «Ένωση» στο εφετινό Europa League κατάφερε να προκριθεί ως αήττητη στους «32» της διοργάνωσης, ωστόσο δεν αρκείται σε αυτό και θέλει το ευρωπαϊκό της ταξίδι εφέτος να έχει και συνέχεια.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία είναι η μοναδική εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει στην Ευρώπη, απόψε στις 22.05 (Cosmote Sport 2) θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο της σαφέστατα δεν είναι καθόλου εύκολο, εντούτοις αυτή η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένη από μέταλλο και ως εκ τούτου αναμένεται να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την πρόκριση.

Θα πρέπει, παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο «δικέφαλος» θα βρει έναν αντίπαλο που η απόδοσή του αποτελεί γρίφο, καθώς δεν έχει δώσει επίσημο αγώνα εδώ και δύο μήνες λόγω της χειμερινής διακοπής, τη στιγμή που στα φιλικά προετοιμασίας το τελευταίο διάστημα δεν ικανοποίησε.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε τον Σοτζέι Μασούντ, ο οποίος ταλαιπωρείται από μία γρίπη και έμεινε εκτός αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει επίσης τους γνωστούς τραυματίες Λόπες και Κονέ, τον ανέτοιμο ακόμα Ούρος Τσόσιτς, καθώς και τους Μοράν και Χουλτ, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Αναφορικά με την «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα, όλα δείχνουν πως ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, ενώ την τετράδα στην άμυνα θα αποτελούν από αριστερά προς τα δεξιά οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Γκάλο.

Οι Γαλανόπουλος και Σιμόες θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Χριστοδουλόπουλο να κινείται δεξιά, τον Λιβάγια να βρίσκεται πίσω από τον Αραούχο, την ώρα που για αριστερά φανέλα βασικού διεκδικούν οι Μπακασέτας και Κλωναρίδης.

Εκτός από τους προαναφερθέντες στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς και Γιακουμάκης.

Στον αντίποδα, η Ντιναμό Κιέβου θα παραταχθεί με 4-2-3-1. Ο Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν εκ των Μπόικο ή Ρούτσκο στο τέρμα, τους Πίβαριτς και Μόρζουκ στο δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, τους Χατσερίντι και Καντάρ στόπερ, τους Σεπέλεβ και Χαρμάς στο κέντρο, με τον Μπουγιάλσκι δεκάρι, τον Τσιχάνκοφ δεξιά, τον Γκονζάλες αριστερά και τον Ζούνιορ Μοράες σέντερ φορ.

Στο πλευρό της ΑΕΚ αναμένονται, παρά τη… δύσκολη ώρα και τον βροχερό καιρό, περισσότεροι από 40.000 θεατές. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Ντελ Κέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης