Βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις πέντε μήνες, όμως δείχνει να έχει «δέσει» καλά με την ΑΕΚ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα, πρώτος σκόρερ της Super League με 8 γκολ, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την παραμονή στη χώρα μας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό portal «Noticias ao Minuto». Χαρακτήρισε «σοφή επιλογή» την απόφαση να υπογράψει στην ΑΕΚ, μίλησε για τη συνύπαρξη με τους άλλους Πορτογάλους, την εποχή Καρντόσο και το μέλλον της ομάδας.

«Τα πράγματα πάνε καλά. Οι άνθρωποι του συλλόγου με αντιμετωπίζουν καλά, οι οπαδοί μου αρέσουν πολύ και οι συμπαίκτες μου δημιουργούν μία καλή ατμόσφαιρα. Ήταν μία σοφή επιλογή από την πλευρά μου και είμαι πολύ χαρούμενος» είπε και, προσδιορίζοντας τους στόχους του, πρόσθεσε: «Θέλω να θυμηθώ ως παίκτης να κερδίζω τίτλους και να δίνω χαρά στους οπαδούς. Όπως λέω συχνά, είναι χαρά να δίνουμε χαρά στους οπαδούς. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ένας σύλλογος. Είναι ένας τρόπος ζωής και αυτό έχει να κάνει με τις ρίζες της. Θέλω να κερδίσω σημαντικά πράγματα εδώ. Να κερδίσω τίτλους, κύπελλα και να παίξω ευρωπαϊκούς αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θέλω να πετύχω εδώ. Είναι ένα κλαμπ με μία μεγάλη και αναπτυσσόμενη ιστορία. Ελπίζω να είμαι εδώ και να συμμετέχω σε αυτή την ανάπτυξή της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παρουσία πολλών συμπατριωτών του, ο Ολιβέιρα σημείωσε: «Είμαι συνηθισμένος να βρίσκομαι μακριά από την Πορτογαλία, αλλά όταν βγαίνεις έξω, έχοντας ανθρώπους ίδιας εθνικότητας πάντα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Ακόμη και για τη γυναίκα μου, όταν έχει δίπλα της γυναίκες συναδέλφων, το καθιστά ευκολότερο. Όλα πάνε καλά. Δίνει πάντα μία άνεση ζωής που δεν θα είχαμε αν δεν ήταν εδώ συμπατριώτες μου. Ήταν πολύ σημαντικά, όλα αυτά, για την προσαρμογή μου».

Όσον αφορά τη σύντομη παρουσία του Μιγκέλ Καρντόσο, είπε: «Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής γίνεται. Είναι προφανές ότι ήμουν λυπημένος, γιατί από την πρώτη ημέρα μου έδειξε μεγάλη επιθυμία να έρθω εδώ. Αλλά νομίζω ότι ήμουν περισσότερο λυπημένος για την ομάδα. Δεν αισθάνθηκα κίνδυνο για μένα με την αποχώρηση του προπονητή, όμως φυσικά ήμουν λυπημένος. Ποτέ δεν είναι καλό να βλέπουμε έναν προπονητή να χάνει τη δουλειά του. Ειδικά έναν προπονητή που μου είχε μιλήσει το καλοκαίρι και μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω. Ήμουν λυπημένος, αλλά δεν είχα αίσθηση ότι θα κινδύνευα εδώ».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της χώρας του, δήλωσε: «Είναι κάτι που εύχομαι και θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία να είμαι δύο φορές στην προεπιλογή από τον κ. Φερνάντο Σάντος. Η Εθνική πάντα βρίσκεται στον ορίζοντά μου. Ξέρω ότι η δουλειά μου εδώ στην Ελλάδα, αυξάνει τις πιθανότητες να κληθώ πάλι. Πρώτα όμως πρέπει να επικεντρωθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Μόνο μέσα από την ΑΕΚ μπορώ να σκεφτώ ξανά την κλήση μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης