Ουζουνίδης: «Ο Μάνταλος πρέπει να πιέσει παραπάνω τον εαυτό του»

Ουζουνίδης: «Ο Μάνταλος πρέπει να πιέσει παραπάνω τον εαυτό του»
O Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στην κάμερα της Nova, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την κριτική που δέχεται ο Μάνταλος, την ετοιμότητα του Μπακασέτα, το επεισόδιο του Τσόσιτς με τον Χουλτ και τα ματς με Μπάγερν και Παναθηναϊκό.

-Για τα παιχνίδια με τη Μπάγερν είπε: «Σταθήκαμε καλά και στα 2 παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο και να τολμήσουμε λίγο παραπάνω. Όμως κερδίσαμε εμπειρίες, αν και ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε αυτό το επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια των παιδιών. Μπήκαμε με αυτοπεποίθηση και με διάθεση για να παίξουμε».

-Για τη βελτίωση στην εικόνα της ΑΕΚ, σημείωσε: «Όσο περνούν τα παιχνίδια, βελτιώνεται η εικόνα της ομάδας. Αρχίζουμε και παίρνουμε πράγματα και χρειάζονται πράγματα. Εκτός από την εμπειρία, χρειάζονται και άλλα στοιχεία παιχνιδιού όπως η ταχύτητα σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι παιχνίδια που συνήθως οι αντίπαλοι είναι καλύτεροι από εσένα, άρα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα δούμε και τα λάθη μας, αλλά και πως θα μπορέσει η ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική σε τέτοιους αγώνες».

-Για το αν μετά τη θετική εμφάνιση της ΑΕΚ στο Μόναχο, σκέφθηκε πως θα μπορούσε να επιλέξει το 3-5-2 και σε προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας απάντησε: «Εκ των υστέρων μπορείς να πεις πολλά. Έκανα μια επιλογή και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία αν έπρεπε να παίξουμε διαφορετικά. Στο ματς έκρινα πως έτσι έπρεπε να παίξουμε, με βάση τους παίκτες που είχαμε και γιατί ήθελα να αντιμετωπίσω κάποιες κινήσεις των παικτών της Μπάγερν. Τελικά χάσαμε. Το θέμα είναι να πάρεις το αποτέλεσμα. Θα δούμε αν θα το χρησιμοποιήσουμε και στα άλλα παιχνίδια».

-Για την μέτρια απόδοση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Μπορεί να ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι από την απόδοση της ομάδας, όμως μιλήσαμε με τους παίκτες, είδαμε το βίντεο και προχωράμε. Ένα – δύο άσχημα παιχνίδια, δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα μιας ομάδας. Δεν μείναμε πολύ στο γιατί, αναλύσαμε και είδαμε τι δεν κάναμε καλά, αλλά δεν χάθηκε η εμπιστοσύνη στην αξία των παικτών».

-Για το βαθμό ετοιμότητας του Τάσου Μπακασέτα, δήλωσε: «Ο Τάσος είναι καλά πλέον, θα μπορούσα να τον πάρω και στο Μόναχο, όμως επειδή δεν είναι 100% έτοιμος έμεινε εδώ. Ελπίζω να είναι έτοιμος για την Κυριακή».

-Για το περιστατικό με τους Τσόσιτς και Χουλτ είπε: «Ήταν μια κακή εικόνα που πέρασε σε όλο τον κόσμο. Μέσα στην ένταση του αγώνα μπορούν να ειπωθούν λόγια, όμως δεν ήταν η καλύτερη η πράξη και γι αυτό ο Τσόσιτς ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Είναι η ένταση της στιγμής που μπορεί να σε εκθέσει αυτή η στιγμή. Δεν είναι καλό για την εικόνα της ομάδας, όμως δεν χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια. Τα παιδιά ήταν καλά στα αποδυτήρια, είναι φίλοι και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

-Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ανέφερε: «Θα πρέπει να είμαστε καλά από την αρχή, γιατί έχουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Έχει καλά αποτελέσματα και ακόμα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε πολύ καλά. Είναι μια ομάδα που έχει το σεβασμό μας και την υπολογίζουμε, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, θα κερδίσουμε».

-Για την κριτική που δέχθηκε η ΑΕΚ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σημείωσε: «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Οι μεγάλες ομάδες δίνουν απαντήσεις κάθε Κυριακή. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κάποια αντίδραση μετά από άσχημη απόδοση. Αυτή είναι η διαφορά μιας μεγάλης ομάδας με τις μικρές. Άρα είμαστε έτοιμοι για να ακούσουμε τα λίγα καλά και τα πολλά άσχημα. Δεν είμαστε «νέοι» σε αυτή την κριτική και μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

-Για την εικόνα που έχει για τον Ατρόμητο εξήγησε: «Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει κρατήσει τον κορμό, έχει τον ίδιο προπονητή και είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλό κεντρικό δίδυμο. Παιδιά που τα ξέρω και δεν κάνουν εύκολα λάθη. Μια ομάδα που πρέπει να προσέξουμε, να πιέσουμε και να ιδρώσουμε για να κερδίσουμε. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε και τον κόσμο, για να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Όμως αν είμαστε καλά και με διάθεση στο γήπεδο, τότε όλα θα πάνε καλά. Και το χρειαζόμαστε, γιατί ακολουθεί η διακοπή και θα είναι καλό να έχουμε νίκη για να είμαστε πιο ήρεμοι και να δουλέψουμε σε 2-3 πράγματα που χρειαζόμαστε βελτίωση. Γιατί αυτή η ροή των συνεχόμενων αγώνων, δεν μας έχει αφήσει να δουλέψουμε σε πολλά πράγματα. Χρειαζόμαστε αυτή τη διακοπή για να προσθέσουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας, τα οποία θα μας κάνουν καλύτερους στη συνέχεια».

-Για την κριτική που δέχεται ο Μάνταλος το τελευταίο διάστημα απάντησε: «Έχουμε κολλήσει με τον Μάνταλο. Όταν δεν είναι καλό ένα αποτέλεσμα, οι πρώτοι που θα τα ακούσουν είναι ο προπονητής και οι παίκτες που περιμένουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Στο ματς με τη Μπάγερν ήταν πολύ καλός και ο Πέτρος έχει απίστευτο ταλέντο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πιέσει τον εαυτό του παραπάνω. Ο κόσμος θέλει να τον δει να έχει μεγαλύτερη διάθεση. Έχουμε μιλήσει και ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα γι αυτόν. Είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε μόνο σε ένα παίκτη. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτό, όταν είσαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας και ιδιαίτερα όταν δεν έχεις παίξει καλά. Εμάς δεν μας επηρέασε και δεν έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην ομάδα. Ούτε ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Ξέρει ότι μπορεί η ομάδα να κάνει πράγματα και γι’ αυτό απαιτεί».

-Για την παρουσία της ΑΕΚ μέχρι τώρα είπε: «Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Διαφορετικό ότι έγινε πέρυσι. Άλλες ομάδες και λάθος να γίνονται συγκρίσεις. Οι αριθμοί λένε κάποια πράγματα, όμως μέχρι εκεί. Δεν μπορείς σε μια διαδικασία αγώνων να τα αλλάξεις όλα. Σιγά - σιγά. Τα παιδιά προσπαθούν και αυτό είναι σημαντικό. Δεν παίζουμε μόνοι μας στο πρωτάθλημα και το σημαντικό είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλωστε ποιος δεν έχει μια άσχημη μέρα στη δουλειά του».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 19:10