Ο Άρης μετά το 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικράτησε 1-0 της ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την νορβηγική Μόλντε. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε με πέναλτι στο 14’ ο Ντιγκινί, ενώ για την ΑΕΛ είχε δοκάρι ο Νιλς Τεξέιρα στο 37’. Από το 83’ η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Γκοντάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης απειλήθηκε στο 5ο λεπτό, όταν οι Κύπριοι έφτιαξαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, αλλά ο Κουέστα ανταποκρίθηκε άμεσα στην απειλή του Γουίλερ, μετά από λάθος του Κόρχουτ. Ο Άρης δεν πάτησε καλύτερα από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ο Φετφατζίδης κι ο Μπάσα φρόντισαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε όσες στιγμές βρέθηκαν με τη μπάλα στα πόδια και σε μια από αυτές, ο Αλβανός είχε την έμπνευση να βγάλει τον Ιντέγε απέναντι στον τερματοφύλακα Βοζίνια.

Ο τελευταίος τον ανέτρεψε, ο Άρης κέρδισε πέναλτι, το οποίο έγινε γκολ του Νικολάς Ντιγκινί και στο 14΄ ήταν το σημείο που η πρόκριση πέρασε στα χέρια των «κίτρινων». Στο 24ο λεπτό ο Κόρχουτ έκανε εξαιρετική μπαλιά στην κίνηση του Ιντέγε ανάμεσα στα στόπερ, αλλά ο Βοζίνια με φοβερή διπλή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Νιγηριανού.

Στο 37΄ ο Άρης κινδύνεψε, όταν ο Τεσέιρα βρήκε το δοκάρι του Κουέστα, σε κεφαλιά, μετά από λάθος μαρκάρισμα του Μπάσα. Στο 53΄ το γέμισμα του Σούντγκρεν, με τον Ιντέγε σε τετ α τετ, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βοζίνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης απείλησε στο 56΄ όταν σε παράλληλη πάσα του Κόρχουτ, ο Ιντέγε έχασε την ευκαιρία να σπρώξει από πολύ κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77΄ο Ιντέγε κέρδισε φάουλ, με τον Ματίγια να εκτελεί και να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΛ και στο 81’, καθοριστική υπήρξε η επέμβαση του Κουέστα στην κεφαλιά του Κάρλος.

 

ΑΕ Λεμεσού-Άρης 0-1 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 14′ πεν. Ντιγκινί

37′ δοκάρι ο Νιλς Τεξέιρα

 

 

Κίτρινες κάρτες: Γκοντάλ, Νιλς Τεξέιρα, Γουίλερ, Γκαζντανάγκα, Ζαρζίνιο – Κουέστα, Ματίγια, Ντιγκινί, Κόρχουτ, Βέλεθ, Σούντγκρεν

Κόκκινες κάρτες: 83′ Γκοντάλ

ΑΕ Λεμεσού (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεξέιρα, Γκαζντανάγκα, Ζντραβκόβσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάντοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο (52′ Κάρλος), Γουίλερ (52′ Αβραάμ), Νιλς Τεξέιρα (65′ Ζαρζίνιο).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68′ Σάσα), Ντιγκινί, Λάρσον (61′ Τόνσο), Ιντέγε (86′ Μαρτίνες).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης