«Μπάλα παντού» oνομάζεται το στρατηγικό πλάνο που κατάστρωσε η ΕΠΟ, προκειμένου να διαδώσει τις αξίες και την οργανωμένη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε πλατιά κοινωνικά στρώματα.
Η έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 αποτελεί και το σημείο εκκίνησης του εξαετούς (2018-2024) αυτού πλάνου της Ομοσπονδίας.

Η έμφαση δίνεται στις Εθνικές ομάδες, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο ποδόσφαιρο, τις ακαδημίες, την εκπαίδευση προπονητών και τις κοινωνικές δράσεις, μέσω ειδικών προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τη FIFA και την UEFA και υλοποιούνται με τη συνεργασία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας και δεκάδων κοινωνικών φορέων και ειδικών.

Η Ομοσπονδία στοχεύει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο, την ανάδειξη νέων ταλέντων και τη διάδοση του παιχνιδιού, στο πλαίσιο του φιλάθλου πνεύματος, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων.
Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε την επεξεργασία του νέου αναπτυξιακού προγράμματος «με λογισμό και μ’ όνειρο» και ορίζοντα εξαετίας, για τεχνικούς, αναπτυξιακούς και συμβολικούς λόγους, αφού το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θρίαμβο του EURO 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης