Μουντιάλ 2022: Σχέδιο να να ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, στις 20 Νοεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, 15:23
Μουντιάλ 2022: Σχέδιο να να ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, στις 20 Νοεμβρίου

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα (20 Νοεμβρίου) από το προγραμματισμένο (21 Νοεμβρίου), εάν η FIFA συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης και του πρώτου αγώνα της διοργανώτριας χώρας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters.

Το αρχικό σχέδιο ήταν η τελετή έναρξης να πραγματοποιηθεί πριν από τον αγώνα του Κατάρ εναντίον του Ισημερινού στις 21 Νοεμβρίου, κάτι που δημιούργησε την ασυνήθιστη κατάσταση διεξαγωγής δύο αγώνων πριν από την τελετή έναρξης.

Κανονικά η τελετή διεξάγεται πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα του τουρνουά.

Ο αγώνας του 1ου ομίλου μεταξύ Σενεγάλης-Ολλανδίας και ο αγώνας του 2ου ομίλου μεταξύ Αγγλίας και Ιράν ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί πριν από την τελετή τη Δευτέρα.

Το σχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο Τζάνι Ινφαντίνο, αλλά, παρά την καθυστερημένη ειδοποίηση, αναμένεται να στηριχθεί.

Η μετάβαση σε τελετή έναρξης και παιχνίδι στις 20 Νοεμβρίου θα επιτρέψει στον αγώνα Σενεγάλης-Ολλανδίας, που ήταν προγραμματισμένος για τις 13:00 τοπική ώρα στις 21 Νοεμβρίου, να ξεκινήσει αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι αγώνες του 2ου ομίλου εκείνη την ημέρα δεν θα επηρεαστούν.

Μια άλλη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί ήδη από την Πέμπτη (11 Αυγούστου) και ότι το σχέδιο είναι να διασφαλιστεί ότι οι φίλαθλοι δεν θα έπρεπε να πληρώσουν για τυχόν αλλαγές σε πτήσεις ή καταλύματα.

«Ο οικονομικός αντίκτυπος στους φιλάθλους έχει εκτιμηθεί και ότι τυχόν πρόσθετο κόστος για τους φιλάθλους θα απορροφηθεί από τους διοργανωτές, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει αυτά τα έξοδα, αν θα είναι δηλαδή η FIFA, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς του Κατάρ ή άλλη οντότητα», είπε η πηγή.

«Θα υπάρξει διαβεβαίωση από τους διοργανωτές ότι τυχόν πρόσθετο κόστος για τους φιλάθλους για αλλαγή ταξιδιωτικών κρατήσεων ή διαμονής δεν θα βαρύνει τους ίδιους και αυτό θα αξιολογηθεί κατά περίπτωση», πρόσθεσε η πηγή.

Δεν ήταν σαφές ποιος θα είναι ο μηχανισμός για τη διαχείριση τυχόν αποζημιώσεων για τους φιλάθλους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, 15:23