Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς περιμένει τον επόμενο αγώνα της Εθνικής Σερβίας με την Πορτογαλία (Σάββατο 27/03), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με στόχο να γίνει ο αρχισκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Ο Μίτροβιτς, που πέρασε μία δύσκολη περίοδο χωρίς να σκοράρει στη Φούλαμ, ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Σερβίας επί της Ιρλανδίας με 3-2, την Τετάρτη (24/03) στον εναρκτήριο αγώνα του 1ου ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρβος φορ έφτασε πλέον τα 38 γκολ με την Εθνική Ομάδα, πιάνοντας στην κορυφή τον πρώην επιθετικό της Γιουγκοσλαβίας Στιέπαν Μπόμπεκ (θρυλικό προπονητή αργότερα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ), που αγωνίστηκε στην Εθνική από το 1946 έως το 1956 και στοχεύει να δημιουργήσει ένα ασύγκριτο ρεκόρ.

«Θα ήταν υπέροχο να σπάσω το ρεκόρ εναντίον της Πορτογαλίας, αλλά η νίκη είναι πιο σημαντική» τόνισε ο Σέρβος φορ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (26/03) και πρόσθεσε: «Ένα γκολ και το μηδέν στην άμυνα θα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά ούτως ή άλλως, ο μακροπρόθεσμος στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα ρεκόρ που δεν θα καταρριφθεί στο μέλλον.

Το παιχνίδι εναντίον της Ιρλανδίας μου έδωσε εμπιστοσύνη γιατί είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιθετικό να σκοράρει. Έχω περάσει ένα σκληρό διάστημα στη Φούλαμ, αλλά δεν έχασα ποτέ την πίστη μου ότι θα “επιστρέψω”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σερβία μετράει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα εναντίον της Πορτογαλίας, ωστόσο ο νέος τεχνικός της Ντράγκαν Στοΐκοβιτς δήλωσε ότι η ομάδα του θα παίξει πιο άνετα, μετά τη νίκη της εναντίον των Ιρλανδών. «Θα… ανακατέψουμε λίγο την ομάδα, γιατί το να παίζεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα είναι πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και η Πορτογαλία θα είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα από την Ιρλανδία. Δεν θα είμαστε αμυντικοί, ούτε θα περιμένουμε… δώρα από τους πρωταθλητές Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη για αυτούς» τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάντο Σίλβα, στάθηκε στην ποιότητα της ομάδας του, παρά τη δύσκολη νίκη της στο πρώτο ματς του ομίλου, κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν (1-0). «Έχουμε πολύ σεβασμό για τους Σέρβους επειδή είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, αλλά πιστεύουμε στον εαυτό μας και στη δική μας ικανότητα. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε.

Οι προσδοκίες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί από τότε που κερδίσαμε το Euro2016, καθώς ανεβάσαμε τον πήχη. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε, αν και δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε σε κάθε παιχνίδι ως φαβορί».

Τέλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας (και παλιός τεχνικός της Ελλάδας), Φερνάντο Σάντος υπογράμμισε: «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την κατοχή και να τους… χτυπήσουμε. Η ομάδα μου έχει μια τεράστια επιθυμία να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, που σίγουρα θα έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική απ’ το προηγούμενο που δώσαμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης