Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Super League ήταν το βασικό θέμα συζήτησης (μαζί με το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση) στο σημερινό (21/3) διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Ο συνεταιρισμός θα ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με αίτημα να μην ισχύσει φέτος η αναδιάρθρωση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η Λίγκα θα ζητήσει πρωτάθλημα με 16 ομάδες και όχι με 14, όπως είχε συμφωνηθεί στην αρχή της εφετινής περιόδου, στο πλαίσιο της συμφωνίας για να καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ οι επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η Super League έχει ψηφίσει προκήρυξη για πρωτάθλημα 14 συλλόγων τη νέα περίοδο κι αυτό δεν επιδέχεται αλλαγή, την ώρα που η ΕΠΟ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Ακόμη, αποφασίστηκε να μετατεθεί ο αγώνας Λαμία-Πανιώνιος κατά δύο ημέρες (Σάββατο 30/3 αντί για Δευτέρα 1/4), προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα (48ωρο) με το παιχνίδι Κυπέλλου ΑΕΚ – Λαμία, που έχει προγραμματιστεί από την ΕΠΟ για την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Super League:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

2/ Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα αιτηθεί θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Bασιλειάδη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Ο αγώνας Λαμία-Πανιώνιος, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00) και ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:00).

4/ Ομόφωνα το Δ.Σ. της διοργανώτριας θα ενισχύσει με το ποσόν των 30.000 ευρώ το αβάπτιστο βρέφος της οικογένειας Γιαννακάκη από το Λασίθι της Κρήτης, το οποίο έχασε στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Κρήτη τους γονείς και άλλους συγγενείς του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης