Ακόμη ένα εκλεκτό μέλος απέκτησε η «οικογένεια» του Common Goal. Ο Γιούργκεν Κλοπ, με την ευκαιρία της βράβευσης του ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς από την FIFA, ανακοίνωσε την απόφαση του να ενταχθεί στο εν λόγω κίνημα, δίνοντας το 1% των ετήσιων απολαβών του σε ένα κοινό ταμείο, προκειμένου τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το «Common Goal», είναι μία πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2017, μέσω ενός άρθρου στην «The Players Tribune», από τον Ισπανό μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χουάν Ματα, ζητώντας από τα μέλη της να δεσμεύσουν το 1% του εισοδήματός τους σε ένα κοινό ταμείο, προκειμένου το συγκεντρωθέν ποσό να αξιοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση άρχισε από μια ιδέα του Γιούργκεν Γκρίσμπεκ, που δημιούργησε την common-goal.org, ένα ταμείο που υποστηρίζει πάνω από 120 οργανώσεις ποδοσφαίρου μέσω της Streetfootballworld.org.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1% του συνόλου των εισοδημάτων των ποδοσφαιριστών εκτιμάται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια!

Εκτός του προπονητή της Λίβερπουλ, μέλη του το «Common Goal», είναι -μεταξύ άλλων- ο Χουάν Μάτα, ο Ματς Χούμελς, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι, η Μέγκαν Ραπίνοου, ο Αλεξάντερ Τσεφερίν, ο Ερίκ Καντονά, ο Κάσπερ Σμάιχελ και ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης