Άκαρπη απέβη και η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Kι αυτό γιατί οι ομάδες της Super League δεν συμφώνησαν και κατ’ επέκταση δεν υπέγραψαν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στο οποίο μείζον θέμα είναι τα πλέι οφ και η διεξαγωγή τους ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα οι ομάδες δεν βρήκαν κοινό πεδίο επί των υφιστάμενων προτάσεων, δηλαδή τη μείωση των συλλόγων από 16 σε 14, την κατάργηση των πλέι οφ και τη μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18% που έχει προτείνει η Nova.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες υπήρξαν και μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» για το θέμα των πλέι οφ, ενώ ως την έναρξη του σημερινού συμβουλίου φαίνονταν να συμφωνούν για την κατάργησή τους.

Το συμβούλιο θα συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή (28/7), με βασικό θέμα, πλέον, την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, εμφανίστηκε προβληματισμένος και απαισιόδοξος, δηλώνοντας ότι «έμοιαζε με μπάχαλο, όπως και η γενική συνέλευση. Συμφωνήσαμε όλοι ότι διαφωνούμε.

Θα πρέπει όλοι οι φορείς, είτε η Νova είτε η Σούπερ Λίγκα είτε η κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος. Πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ποδόσφαιρο και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Εγώ δεν βλέπω επόμενη μέρα, στη ζωή όμως ποτέ δεν πρέπει να λες “ποτέ”».

NOVA: Καταθέτει αγωγή εναντίον της Super League

Πάντως το συνδρομητικό κανάλι φέρεται να καταθέσει αγωγές προς τη Super League για μείωση τιμήματος, όντας ενοχλημένη για τις αποφάσεις που δεν πάρθηκαν σχετικά με την προκήρυξη του πρωταθλήματος από την διοργανώτρια αρχή στη σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της NOVA επισήμαιναν ότι οι όροι συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμός είναι προφανώς άγνωστες λέξεις για τους παράγοντες της Λίγκας.

Μάλιστα όπως σημείωναν, οι σύλλογοι της Super League στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον των φιλάθλων, ενώ οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους με το να μη συναινούν σε κανένα σχέδιο για τη βελτίωση του ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Παράλληλα οι παράγοντες της Κάντζας ξεκαθάριζαν ότι η συνδρομητική πλατφόρμα έχει εξαντλήσει τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε άμεση κατάθεση αγωγής μείωσης τιμήματος της Κεντρικής Διαχείρισης της Super League.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης