Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Τόνσο, ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την ανοδική του πορεία, επικρατώντας το Σάββατο με 2-1 του ΟΦΗ στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για τη 14η αγωνιστική της Super League.
Η κρητική ομάδα προηγήθηκε στο 26΄ με τον Δεληγιαννίδη, αλλά χάρη σε δύο γκολ του Αργεντινού, στο 62΄ και στο 87΄ οι Αρκάδες πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Αστέρας απείλησε πρώτος στο 17΄, όταν ο Μουνάφο έβγαλε με ωραία μπαλιά τον Φερνάντεζ απέναντι από τον Στρέζο, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε με τα πόδια και έσωσε την εστία του.
Ο ΟΦΗ, από την πλευρά του, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 26΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δεληγιαννίδη, που σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική (είχε πετύχει το 1-0 και στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό).
Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Αρκάδες, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τους. Το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Στρέζος είχε ξανά την απάντηση σε προσπάθεια του Φερνάντεζ (39΄).

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε, καθώς ο Αστέρας ανοίχτηκε ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά αυτό έδωσε χώρους στον ΟΦΗ, που παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 51΄ με τον Κοροβέση, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Παπαδόπουλος.
Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 62΄ όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή, ο Τόνσο με κοντινό σουτ ισοφάρισε. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχισαν να πιέζουν και «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ στο 73΄, όμως ο Ποτουρίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά από την προσπάθεια του Μανιά.
Από την πλευρά τους οι Κρητικοί απείλησαν από τη μεριά τους στο 81΄ με τον Νέιρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ποτουρίδη πέρασε λίγο άουτ.

Η φάση που έκρινε τελικά την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 87΄. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε φάουλ, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Πασαλίδης έπιασε ένα… περίεργο σουτ που απέκρουσε ο Στρέζος, χωρίς όμως να συγκρατήσει τη μπάλα, και ο Τόνσο από πολύ κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα και χάρισε στον Αστέρα την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του.

Κίτρινες: Πασαλίδης – Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Μεγιάδο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (90΄+ Βαλιέντε), Καλτσάς (82΄ Τσιλιανίδης), Φερνάντεζ (65΄ Δουβίκας)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης (90΄+ Κουτσιανικούλης), Παπαστεριανός (73΄ Ντίνας), Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Σασί (63΄ Νέιρα), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Ποτουρίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης