Το διπλό της ΑΕΛ στη Ρόδο επί του Διαγόρα και οι μεγάλες νίκες του Πανσερραϊκού επί του Ηρακλή, της Ξάνθης επί της Προοδευτικής και της Νίκης Βόλου επί του Εργοτέλη, ξεχώρισαν στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι 9 ομάδες που προκρίθηκαν μαζί με την Καλλιθέα, τη Λευκίμη, τον Αχέροντα Καναλακίου, την Κηφισιά και την Ηλιούπολη, αλλά και τις 10 ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω στο περσινό πρωτάθλημα, θα συγκροτήσουν τα 12 ζευγάρια της 5ης φάσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Ακολούθως θα προστεθούν στις 12 ομάδες που θα προκριθούν και οι τέσσερις «Ευρωπαίοι» (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ), σχηματίζοντας την 6η φάση και την τελική 16άδα της διοργάνωσης.

Στις Σέρρες ο Ηρακλής (που δεν είχε διαθέσιμους τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του) άνοιξε το σκορ με τον Μπαστακό, όμως ο Πανσερραϊκός έφτασε στην ανατροπή με τους Ανάκογλου και Ριβάλντο. Η Νίκη Βόλου νίκησε εύκολα τον Εργοτέλη με 2-0, ενώ η Ξάνθη πέρασε από την έδρα της Προοδευτικής με το ίδιο σκορ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – Αιγάλεω 1-0

(74′ Κυβελίδης)

Διαγόρας Ρόδου – ΑΕΛ 1-2 παρ.

(78′ Ραφίνια – 41′ Μαυριάς, 96′ πέν. Γιάκος)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Αλμωπός Αριδαίας 2-0 πέν. (1-1 κ.α. και παρ.)

(103′ Αθανασιάδης – 94′ αυτογκόλ)

Προοδευτική – ΞΑΝΘΗ 0-2

(25′ Ιμπραΐμι, 84′ Μονρόουζ)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – Εργοτέλης 2-0

(72′ Βλαχομήτρος, 90′ Ανδρέου)

ΑΟ Υπάτου – ΤΡΙΚΑΛΑ 0-1 παρ.

(116′ πεν. Ριζογιάννης)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – Ηρακλής 2-1

(69′ Ανάκογλου, 90′ Ριβάλντο – 67′ Μπαστακός)

Κοζάνη ΦΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4-5 πέν. (1-1 κ.α. και παρ.)

(19′ Ρογγότης – 41′ Πιθαρούλης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Καλαμάτα 2-0

(64′ Τσάπρας, 75′ Μουτίνιο)

*Με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

**Η Καλλιθέα, η Λευκίμη, ο Αχέρων Καναλακίου, η Κηφισιά και η Ηλιούπολη πέρασαν απευθείας στην 5η φάση. Στην 5η φάση θα συμμετάσχουν και οι 10 ομάδες της Super League που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω στο περσινό πρωτάθλημα, συν τον Ιωνικό που ανέβηκε στη Super League.